fbpx

Quendoo – голямата софтуерна надежда за хотелиерския бизнес в България

За продуктите, решенията и екипа, който стои зад новия старт-ъп в хотелския бранш в България

С началото на месец февруари софтуерната платформата Quendoo стъпи на българския пазар. Разработена в помощ на собственици и ръководители на хотели и ваканционни имоти, тя предоставя комплексно облачно решение за максимално ефективно увеличаване на онлайн присъствието и приходите от продажби от настаняване. Платформата интегрира основни дигитални инструменти за оптимизиране на заетостта и продажбения микс, а именно букинг енджин, канален мениджър и уебсайт генератор, използвайки последните на пазара софтуерни инструменти.

140300383 141272331139556 7700066064717601046 n Quendoo - голямата софтуерна надежда за хотелиерския бизнес в България

Букинг енджин

Букинг енджина на Quendoo е вече лайф услуга и дава възможност на хотелиерите и собствениците на ваканционни имоти да увеличат ефективно дела на директните си онлайн продажби в цялостния продажбен микс, наред с продажбата на допълнителни хотелски услуги като СПА услуги, допълнително изхранване, трансфери, екскурзии, ВИП пакети и други, в общ пакет с настаняването. Букинг енджинът отдавна е ключов канал за директните онлайн продажби в хотелите, със своите предимства за 24/7 функционалност, висока средна цена при максимална възвръщаемост на инвестициите, както и възможността за събиране на клиентски данни от първа ръка и тяхното приложение в лоялна програма.

Букинг енджинът поддържа най-популярните методи на разплащания, в т.ч. плащания по банков път, преоторизации и плащания с дебитна/кредитна карта през различни локални и международни разплащателни системи. Това дава възможност за моментално потвърждение на резервация, намалява дела на анулациите и позволява по-ефективно планиране на заетостта, като в същото време оптимизира времето за обработката на плащания на място, предоставяйки по-добро преживяване на госта.

Една от ключовите функционалности на букинг енджина е неограниченият брой тарифни планове, които могат да се създават, наред със специални оферти и пакетни предложения, в т.ч. деривативни тарифи и ценообразуване по типове стаи, и наличие на деца от различни възрастови групи. Това разгръща пълния капацитет на предлагане на обекта за настаняване, чрез пускането в онлайн продажба на всички свободни типове помещения, при всички възможни капацитети за настаняване. За хотелите това е добре познатият метод на ценообразуване, на база брой настанени гости в стая или т.нар. „occupancy based pricing“.

Една от интересните и нови функционалности на букинг енджина на Quendoo е възможността за създаване на неограничен брой букинг енджин модули с персонализация под различна тема и цветова гама. Това дава възможност за генериране widget с бутон „Резервирай сега“ или лента за търсене на период и тип стая, които могат да се поставят на сайта на контрагент, туристическа агенция или афилиейт партньор, откъдето се генерират резервации на специална тарифа.

Модерният и изчистен дизайн на модула предоставя персонализация с възможност хотелиерите и собствениците на ваканционни имоти да изберат желаната от тях тема и цветова гама, за по-добра разпознаваемост на бранда.

Уебсайт генератор

Втората услуга, която предлага Quendoo e изработка на уебсайтове чрез т.нар. уебсайт генератор ( или уебсайт билдър). Той е специално разработен за нуждите на бранша, тъй като разполага с вграден резервационен модул. Софтуерът му е бърз и лесен за работа, като за използването му не са необходими услугите на програмист или дизайнер.

Quendoo предлага избор от няколко динамични и високо адаптивни уебсайт дизайна, със стилна и гъвкава подредба на включените елементи, както и възможност за персонализация на цветовата гама и цветове, според брандинг изискванията на клиента. Всички подбрани дизайни са съвместими с всички мобилни устройства на пазара, смартфони, айфони, дисплеи за монитори, лаптопи, таблети, и др., така че да гарантират отлично потребителско преживяване за крайния клиент.

top wg Quendoo - голямата софтуерна надежда за хотелиерския бизнес в България

Специалните секции за промоции и услуги предоставят по-добра видимост и акцентират върху уникалните предимства на продукта, текущите специални оферти и промоционални предложения.

Сред предимствата при използването на SaaS платформи, какъвто е специализираният за нуждите на хотелския бизнес уеб сайт генератор на Quendoo са:

  • Лесното и опростено използване от стана на хотелските екипи
  • Отличното ниво на техническа поддръжка
  • Висока сигурност
  • Предоставянето на безплатен домейн и хостинг от Quendoo
  • Липсата на допълнителни такси за годишна поддръжка
  • Конкурентната и достъпна цена на продукта
374bb34e5e1a56d4771f34833da3e1f9 01no coding Quendoo - голямата софтуерна надежда за хотелиерския бизнес в България

Всички професионални уебсайтове, създадени през уебсайт генератора на Quendoo имат вграден резервационен модул (букинг енджин). Той разполага с всички функционалности за управление на наличности, цени, резервации и онлайн разплащания. По този начин Quendoo премахва необходимостта хотелиерите и собствениците на имоти да преминават през множество скъпи и отнемащи време услуги на трети страни, като ги заменя с един сайт, който е свързан, евтин и лесен за поддръжка.

Канален мениджър

Днес, хотелиерите и собствениците на обекти за настаняване са принудени да интегрират различни продажбени канали в своя маркетингов микс, за да подсигурят адекватно своето онлайн присъствие си и да увеличат приходите си. Използването на множество софтуерни инструменти, налага нуждата от синхронизация на поддръжката и оптимизация на времето, необходимо за всяка актуализация на цени и наличности.

Каналният мениджър на Quendoo позволява на хотелиерите да контролират цялостния онлайн продажбен процес от един работен плот.

Процесът включва първоначален избор на желаните продажбени канали, към които клиентът би желал да присъедини своето място за настаняване. Чрез добре подбран списък с топ 50 на най-добре конвертиращите маркетингови канали за българския пазар, като Booking.com, Expedia, Agoda, Trivago, Airbnb, Hotelbeds, Hostelworld, и др., Quendoo предлага възможност за интеграция с водещи онлайн травел агенции, с метатърсачките Google Hotel Ads и Yandex, както и с глобалните дистрибуционни мрежи Travelport, Amadeus, SABRE.

c62143e085ec50ec49d3512e909ec5bd 01no double bookings min Quendoo - голямата софтуерна надежда за хотелиерския бизнес в България

Системата позволява настройка на различни цени и наличности за отделните канали, а синхронизацията между тях възпрепятства дублирането на резервации за едно и също помещение, за една и съща дата. 

Мисията на Quendoo е да помага на хотелиерите да възвърнат контрола върху своите резервации, наличности, плащания и да увеличат максимално своето онлайн присъствие и приходи. Quendoo се управлява от утвърден екип с петнадесет години опит на пазара на ваканционни имоти, който през последните пет години активно налага на Балканите платформата за peer-to-peer настаняване arendoo.com.

Екипът

През месец февруари към екипа на Quendoo се присъедини и нов член, който отговаря за маркетинговото позициониране, продажбите и връзките с корпоративни клиенти.

Преслава Бойчева има над 15 години стаж в продажби и маркетинг към местни и международни хотелски вериги в България и Обединените Арабски Емирства. Била е част от екипите на новооткриващи се комплекси във веригите Kempinski Hotels, Melia Hotels, Jumeirah Hotels & Resorts, ваканционен комплекс Албена, ваканционен комплекс Wave Resort. Използвала е арсенал от множество продажбени и маркетингови канали в своя предишен опит и проявява особен интерес към дигиталния маркетинг и онлайн дистрибуцията. Като човек от бранша, добре познаващ нуждите на индустрията и спецификите на работа, тя ще бъде първият човек, с който клиентите на Quendoo ще имат възможността да контактуват и да бъдат консултирани за най-доброто решение за техните нужди.

Въпреки че Quendoo далеч не е първият инструмент за управление на хотели и ваканционни имоти, неговият уникален почерк е индивидуалният подход към общността, с който основателите на Quendoo са особено горди.

„Работейки с местните хотелиери, жители и собственици от толкова дълго време ние инвестираме много в това да им помогнем да настроят хотела или имота си в нашата система, като се уверим, че всичко работи“, сподели пред 21Hoteliers Bulgaria един от съоснователите на Quendoo, Горян Върбанов. “Непрестанно търсим живата обратна връзка за нуждите на бизнеса и се стремим да отговаряме на динамично променящите се изисквания на бранша с адаптивен, високо функционален и технологичен продукт. Целта ни в следващите години е Quendoo да се превърне в доверен IT партньор за хотелския бранш в България, предоставяйки комплексни решения за хотелиерския бизнес, по-добро онлайн представяне или цялостна дигитална трансформация, по-високи финансови резултати, автоматизация на процесите на работа, а оттук и по-високо ниво на обслужване и повече доволни клиенти.”

Специална Welcome оферта на Quendoo

Безплатен 3 месечен тестов период за всички услуги на Quendoo

*Важи за членове/читатели на 21Hoteliers, абонирали се за някой от продуктите на Quendoo в периода 01.02 – 31.03.2022.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]