fbpx

Новите технологии в хотелиерството променящи преживяването на гостите

Настоящите пазарни условия подтикват хотелиерите да преосмислят своите технологични стратегии, тъй като започват да се подготвят за дългия път към възстановяване.

За хотелиерите, които искат да разграничат собствеността си от конкуренцията, докато търсенето се връща, е от съществено значение да бъдат в крак с най-новите технологични иновации. Наблюдават се четири много иновативни технологии, а високоефективната свързаност е абсолютно необходима, за да ги оживи.

Тези четири нововъзникващи технологии позволяват на хотелиерите да пазят гостите и персонала, като същевременно осигуряват положително и ангажиращо изживяване за гостите. Когато започне пътят към възстановяване, иновативните технологии като тези ще играят ключова роля за привличането и удовлетворяването на гостите. За да посрещнат (и дори да надвишат) очакванията на свързани и технологично грамотни гости, хотелиерите ще трябва да предложат редица актуални изживявания. Когато се прилага правилно, този опит може да увеличи заетостта, да насърчи лоялността и в крайна сметка да увеличи приходите.

Четири нови технологии предоставят тези преживявания, но изискват напреднала, високоскоростна свързаност:

  • Виртуалната реалност (VR) и Обогатена реалност (AR) (област в информатиката, занимаваща се с комбиниране на данни от реалния свят с компютърно генерирани данни) стават неразделна част от хотелското изживяване. Според новите изследвания, голяма част от гостите искат да използват VR и AR, за да разгледат мястото за настаняване, да научат за района и резервират.
  • Изкуственият интелект (AI) е особено подходящ за индустрията на гостоприемството, където гостите предпочитат персонализирани преживявания. Личните асистенти, работещи с AI, подобряват услугите в стаите и позволяват на гостите персонализирано изживяване без директен контакт.
  • Интернет на нещата (IoT) (концепция за компютърна мрежа от физически обекти (устройства, превозни средства, сгради и други предмети и вещи), притежаващи вградени електронни устройства за взаимодействие помежду си или с външната среда) пасва на всекидневните неща със сензори и WiFi, за да ги превърне в „умни“ устройства. С нарастването на популярността на „умните домове“, активирани от IoT, гостите на хотела искат да използват своите лични устройства за контрол на IoT уредите, където и да отидат.
  • Технологията Blockchain съхранява данните сигурно и дистанционно, като ги разпространява в мрежа. Това намалява риска от сривове или нарушения, което го прави идеално решение за договори, вериги за доставки, книги и други чувствителни материали. Потенциалът за blockchain технологията да повиши сигурността, бързината и точността на хотелското обслужване е огромен.

За да осигурите иновативни технологии като тези, свързаността и честотната лента са от ключово значение. Първата стъпка е мрежа с високоскоростен и надежден достъп до интернет.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]