fbpx

Как водещи хотелиери използват новите технологии за навигиране на пандемията

Всеотдайността и вниманието към детайлите от екипите през последните месеци е впечатляваща. Работейки под екстремен натиск, те очертаха решения за почистване и процеси, които наистина ще накарат гостите им да се чувстват по-комфортно и да намалят рисковете за здравето както на персонала, така и на клиентите.

Тези ангажименти създават нов основен стандарт, без който не е приемливо да се обозначава сграда с термина „хотел“.

Единствено чистотата, обаче, може да бъде недостатъчна. Без значение колко често се дезинфекцират устройства и повърхности, пътуващите ще имат страх от кръстосано замърсяване още известно време. Това означава, че гостите на хотела ще се колебаят преди да застанат в редиците на рецепцията, за да получат ключа си за стаята, да докоснат ключовете за светлина, термостатите, телефоните, таблетите и дистанционните за телевизори в стаите, и дори да поръчат от физически менюта в ресторанта и да платят за храна с кредитни карти.

И така, каква е алтернативата? Ето какво няколко хотелиери споделят за тяхното справяне с „новото нормално“.

Motif Seattle by Hyatt

С безопасността и благополучието, бидейки от първостепенно значение за своите гости, клиенти и колеги, Motif Seattle, шикозен, висококачествен бутиков хотел с 22 000 квадратни метра място за срещи спря нормални операции в средата на април поради COVID-19. Но хотелът, заедно с невероятния бар на покрива и ресторант Frolik Kitchen + Cocktails, планира да отвори отново през юли. Управителят Стив Сасо споделя:

 „Когато отворим вратите си този месец, ще продължим да следваме “Глобалното Задължение на Hyatt за Грижа и Чистота”. Спазването на процедурите и протоколите, разработени в съответствие с насоките на Световната здравна организация, центровете за контрол на заболяванията, както и местните и правителствените изисквания, е от ключово значение за осигуряването на първокласен опит и среда. Като част от Глобалното Задължение на Hyatt за Грижа и Чистота, Motif Seattle ще има колега в собствеността, обучен като лидер по хигиена и благополучие, който е отговорен за хотела, спазвайки новите експлоатационни указания и протоколи на Hyatt. Този лидер по хигиена и благополучие ще помогне за поддържане на задължителната хотелска акредитация на GBAC STARTM, включително програма за почистване, дезинфекция и профилактика при инфекциозни заболявания, която ще се съсредоточи върху създаването на хотелска среда, която да е санитарна, безопасна и здравословна.

В Motif Seattle благосъстоянието на колегите е от основно значение за подобряване на грижите за гостите и клиентите. В отговор на COVID-19 Hyatt пресъзаде пътуването на колегите във всички хотели на Hyatt по коренно различен начин, включително Motif Seattle, за да включва нови работни процедури, ресурси за колеги и пренасочване, за да гарантира безопасността и благосъстоянието на колегите. Ежедневно се въвеждат анкети на колеги, за да се измери комфортът и благосъстоянието на колегите, което дава възможност на ръководителите на хотела да се справят с възможностите, да се адаптират при необходимост и да отговарят на нуждите на колегите в реално време.

Допълнителните усилия, които се прилагат в Motif Seattle, включват често почистване с болнични дезинфектанти на всички повърхности и зони с високо докосване; подобрени протоколи за безопасност на храните и хигиена за ресторанти, рум сървис и групови срещи / събития; поставяне на станции за дезинфекция на ръцете на видими места в обществените помещения и входовете на хотела; гарантиране, че служителите носят защитни лицеви покрития; и осигуряване на насоки за социално дистанциране в нашите обществени области.

Преди две години 319-стайният Motif Seattle беше първият хотел в света, който разполага с пълното внедряване на задвижвани от Volara устройства Amazon Alexa във всички наши стаи и установихме, че това е добре прието в Сиатъл, един от най-бързо развиващите се национални технологични центрове. Тъй като пътниците търсят по-цялостен подход към своята безопасност и благополучие, се очаква повече пътници да се възползват от безконтактни технологии от всякога. Въпреки че винаги сме имали силна ангажираност от нашите гости, когато става въпрос за използването на нашата гласова технология в стаята, очакваме това да се увеличи..

Открихме, че нашите задвижвани от Volara устройства Amazon Alexa са пазарен диференциал и нямаме търпение да засилим ползите от него, тъй като пътуванията се възобновяват. Вярваме, че гостите ще се възползват от удобството на опростеното включване на телевизора или искането на допълнителни кърпи, без да се налага да докосват телефон или дистанционно управление. В бранша вече се забелязва увеличение на успешното внедряване на безконтактни ангажименти като мобилно настаняване и ключов достъп до стаята. Hyatt продължава да е лидер в балансирането на новите технологии с необходимостта от предоставяне на персонализирани, интуитивни и грижовни услуги в безопасна и чиста среда. “

Хотел Zetta San Francisco от Viceroy Hotel Group

Хотел Zetta, разположен в квартал Сома на Сан Франциско, само на три пресечки от Юнион Скуеър, остана отворен през цялата пандемия, за да осигури настаняване на основните пътници. Генералният мениджър Марк Бевор заяви, че гостите се чувстват все по-удобно с гласовите технологии, а компанията за управление на имота планира да инвестира в повече технологии, които са високотехнологични, а не са с много докосване.

 „Viceroy Hotels & Resorts винаги се е стремял да създава най-доброто преживяване за нашите гости. Сега, повече от всякога, приемаме това присърце и разчитаме на Обещанието на Viceroy за Чистота, за да възвърнем бизнеса. Въпреки че имаме посланик по здравеопазване и хигиена на имота и Комитет по безопасност, който отговаря за обучението и прилагането на нашата програма за чистота, ще е необходимо още повече, за да накараме пътниците да се чувстват комфортно, че хотелът ни е COVID чист – ще използваме технологии. За щастие, преди година добавихме базираното на Volara решение за изживяването на гостите в стаите. Дори и с ниска заетост установяваме, че гостите, които не биха използвали устройството в миналото, сега са по-отворени за проучване на преживяването, защото не искат да се срещат с персонала или да пипат вътрешни устройства.

Прочетете повече: 21Hotels: Хотел Zetta- ултра модерни стаи в центъра на Сан Франциско

Днес Hotel Zetta е един от 14-те хотела от управленческото портфолиото на Viceroy, който стартира нова програма за мобилно настаняване и мобилни ключове. Като сравнително малък хотел, преди COVID, нямаше смисъл да правим инвестицията; след COVID, тези безконтактни технологии ще бъдат преобразуващи и бързо ще помогнат за привличането на повече гости. Разглеждаме и технологията с QR код за обслужване по стаите и ресторанти. Вместо да изискват от гостите да докосват  физически менюта, те могат да направят снимка на уеб базиран QR код, който ще качи специфичното меню, което желаят да разгледат. След това поръчките могат да бъдат направени директно от смартфоните на гостите, така че не е необходимо да докосват менюта, които някой друг току-що е използвал. Те дори могат да платят сметката с цифров портфейл или приложение за плащане.

Така че, докато COVID ни принуждава, това също ни тласка – като оператори и индустрия – да бъдем по-добри посланици на гостоприемството. “

Хотел Fenway от колекция Автограф на Marriott

На отсрещния бряг в Дънедин, Флорида, хотел Fenway от Mainsail Lodging & Development останаа отворен. Имотът работи с намален капацитет със скелетен екипаж, който позволява на „пребиваващите” да си починат отговорно. Вицепрезидентът по операциите на Mainsail Tomging, сподели с мен как собствеността му използва предишно неизползваните площи на хотела, за да осигури социално отговорни развлечения и да доведе до приходи, докато безконтактните технологии успокоят притесненията на гостите за чистотата.

Топ Хейнс, вицепрезидент по операциите на Mainsall Lodging

„Хотел Fenway има историческа поляна, която служи като площадка за вълнуващи дейности както за нашите гости, така и за местните жители. Преди COVID, ние използвахме външното пространство за провеждане на Тай Чи и сутрешни йога часове или като място, където гостите и общността да могат да седнат на моравата и да се наслаждават на залеза.След COVID, това пространство се е превърнало в място за събиране, което лесно отговаря на изискванията за социално дистанциране. Резервирахме музика на живо на тревата и добавихме бар, за да се насладят всички. Преместихме част от нашия закрит ресторант на външната веранда, поставихме маси около басейна и превърнахме нашата зала с площ от 2000 квадратни метра в салон, за да дадем на хората повече пространство, за да бъдат социално отдалечени. Нашият бар на покрива се превърна в толкова популярна атракция, че когато достигнем прага за безопасен капацитет, поставяме гостите в списък с чакащи и ги изпращаме на поляната, за да се насладят на коктейл, докато пространството се освободи. То се превръща в богата и жизнена сцена, като мерките за капацитет съответстват на търсенето на посетителите.

Въпреки че имаме късмета да разчитаме на местните за да върви бизнеса на ресторанта и лаунджа, и пътуващите в свободното време имат пълна увереност да остават при нас. Гостите са отделени от персонала при настаняване от плексиглас, а всички работници носят маски. Като част от колекцията на Authograph на Marriott, ние имаме някои от най-строгите протоколи при  всяка марка. Дори стигаме дотам, че затваряме всяка стая с лента, след като тя е почистена, за да даде на гостите визуално усещане за комфорт, че никой не е влизал в тяхното пространство, след като стаята е почистена и дезинфекцирана. За да изведем нашата програма за почистване на следващото ниво, ние пилотираме нова технология за филтриране на въздуха, която все още не е на пазара. Докато тази технология бъде приета, ние сме поръчали за хидростатични пръскачки, които се зареждат с почистващи химикали и убиват всички вируси по повърхностите.

COVID наистина промени начина, по който предоставяме гостоприемство на пътуващите. Той не само ни държи по-отговорни за чистотата и защитаване на гостите и персонала от болести, но и прави хотелските оператори по-удобни с технологията, която вече съществува. Uber Eats, мобилни приложения, мобилни клавиши и гласови асистенти вече са от известно време, но те не бяха достигнали масово приемане – досега. Преди пандемията взаимодействието на гостите с Волара в нашите стаи беше положително; днес е феноменално Заетостта беше по-висока през февруари спрямо май, но въпреки това взаимодействието с Alexa се удвои над два пъти миналия месец и ние предполагаме, че тя ще се покачи дори по-високо, когато пътуванията се възобновят. В бъдеще планираме да добавим безконтактни гласови технологии към проекти, когато това е възможно, като Google Assistant в стаите в Epicurean Atlanta Midtown, откриване на 2021 г., считайки, че Google ще бъде наемател в съседната офис сграда. На нашия радар е и QR код технологията, която позволява на гостите да контролират функционалността в стаята, да поръчват храна и да обработват плащания от своите смартфони.

Започнахме само да надраскваме повърхността с безконтактни технологии. Нямам търпение да видя какво следва и как ще подобри опита на гостите в бъдеще. “

От разговорите ми с нашите клиенти стана ясно, че за да процъфтяват през следващите години, хотелиерите трябва да внедрят решения, които да взаимодействат с гостите по най-удобния им начин, което днес изисква безконтактно пътуване през хотела и ултра чиста среда в които да останат. Лидерите в този бранш, много от които се гордея да познавам като клиенти, предефинират своите хотели чрез тази пандемия и новите им предложения ще накарат всички да искаме да пътуваме отново.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]