fbpx

Иновативно: Въздушен щит предпазва от инфекции по време на полет

Едно просто устройство, което се поставя в съществуващите отвори за въздух вътре в кабината на самолета, може да помогне за намаляване на риска от инфекции с Covid-19 по време на полет.

Базираната в Сиатъл технологична компания Teague казва, че новото му устройство AirShield засилва въздушните потоци, които помагат да се сведе до минимум разпространението на микроби на борда, създавайки невидим „щит“ около пътниците. AirShield е 3D-отпечатан компонент, който се вписва в звеното за обслужване на пътници, което се намира над всеки пътник в самолета. Устройството обикновено съдържа лампа за четене и отвори, известни като въздушни газове, които изпращат въздух надолу към пътника на седалката.

AirShield използва потока на въздуха, който осигурява задържането на всякакви дихателни капчици в пространството на един пътник и не позволява да се вдишват от пътника на съседна седалка.

http cdn.cnn .com cnnnext dam assets 200619102414 airshield people illustration Иновативно: Въздушен щит предпазва от инфекции по време на полет

Антъни Харкуп, директор в Teague, казва, че AirShield само подобрява това, което вече е доста ефективен метод за въздушен поток в самолетите. „Това, което много хора не осъзнават, е, че самолетът всъщност е едно от най-сигурните места, които можете да бъдете“, казва той пред CNN Travel.

Обикновено въздухът на борда на пътническия самолет се подава през горната част на кабината и след това се извлича от подови отдушници, за да се подава чрез високоефективни филтри за абсорбиране на прахови частици (HEPA), които премахват до 99,9% от съдържанието на микробите.

“Всички ние се опитваме отново да накараме обществеността да лети. Мисля, че колкото по-рано успеем да накараме хората да се чувстват удобно с летенето, толкова по-добре ще бъде за индустрията и света.”

http cdn.cnn .com cnnnext dam assets 200619102443 airshield 1 Иновативно: Въздушен щит предпазва от инфекции по време на полет

На 5 май Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), която представлява превозвачи по целия свят, публикува изявление, според което блокирането на средната седалка не е нещо, което тя поддържа. “Авиокомпаниите се борят за оцеляването си. Елиминирането на средната седалка ще увеличи разходите”, заяви в изявлението Александър Джуниак, изпълнителен директор на IATA.

Източник: cnn.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]