fbpx

Booking.com обявиха победителката в конкурса за иновации Technology Playmaker Awards

Booking.com е определил Хинда Джонсън, съосновател на системата за плащане и ID платформа Nuggets, за предприемач на годината в годишните си награди Technology Playmaker Awards.

Провеждайки се вече за трета година, Booking.com Technology Playmaker Awards е само за жени от световната технологична сцена, които проследяват нови пътища, създавайки иновативни продукти и влияят положително на общностите, като вдъхновяват бъдещите поколения. Финалистите бяха оценени от 14-членно жури от водещи фигури от световната технологична индустрия, предприемачи, влиятелни основатели и лидери, включително от Facebook, Microsoft, SkyScanner, както и собственичката на Booking.com Джилиан Танс.

45-те финалисти включват жени в технологиите от 20 страни, които са постигнали забележителни постижения в сектори, включително здравеопазване, образование, търговия на дребно, селско стопанство, предотвратяване на измами, финанси и игри. Хинда Джонсън беше избрана от група от близо 850 кандидати от цял ​​свят заради усилията си с Nuggets в стремежа си да предефинира онлайн сигурността и поверителността чрез биометрия.

Поради настоящата карантина церемонията по награждаването не можа да се проведе, но всички победители получиха лично обаждане от собственичката на Booking.com. Наградата беше обявена онлайн на уебсайта на Tech Playmaker Awards и чрез съобщение в News room на Booking.com.

Танс каза: „С близо 850 номинации, получени тази година, избирането на 45 финалисти и селектирането им до десет победители и една гопяма награда със сигурност беше предизвикателство, но и вдъхновяващ процес за съдийската комисия. Това отразява не само високото качество на участията, които видяхме, но и мащаба на въздействието и влиянието, което жените имат в световната технологична индустрия.

Nuggets е платформа, захранвана от блокчейн, ( метод за съхранение на информация в компютърна мрежа, който представлява непрекъснато растящ списък от компютърни записи, наречени „блокове“, свързани помежду си и кодирани криптографски) която има за цел да предложи един биометричен инструмент за вход, плащане и проверка на идентичността, без споделяне на лични данни. Платформата казва, че предлага потенциал за напълно премахване на нарушенията на данните и връщането на измами с идентичност и кредитни карти в минало.

Всеки победител получи награда от 5000 евро, докато голямата победителка получи допълнителна награда от 10 000 евро. За повече информация посетете уебсайта за награди Tech Playmaker Booking.com и уебсайта на Nuggets.

Източник: Booking.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]