fbpx

Безконтактно хотелско изживяване: Адаптиране към „новото нормално“ на очакванията на гостите

Началото на Covid-19 и блокирането на повечето страни по света накара много технологични компании и хотелиери, да предвиждат как ще изглежда света отвъд пандемията и коренно променените очаквания и предпочитания на пътуващите.

Вероятността значително да се променят очакванията на гостите за технологиите става висока, тъй като те предпочитат безконтактно и напълно мобилно преживяване в хотелите след Covid-19. Бъдещето на гостоприемството винаги е било мобилно и дигитално, но последните събития ще ускорят тази тенденция за хотелиерите.

Гостите предпочитат да се регистрират при пристигането си в хотела на мобилното си устройство, да получат цифров ключ и да продължат директно до стаята си. Те ще искат да самообслужват всичките си преживявания в хотела, като сами ще направят план за своята почивка- самостоятелно проучване на собственото си мобилно устройство и резервиране на спа процедури, класове и занимания, резервации за хранене и допълнителни услуги директно.

Безконтактните мобилни плащания ще бъдат предпочитаният метод за плащане вместо транзакции с „чип-и-пин“. Гостите ще избягват тълпите в бара и ще предпочитат да си поръчат питието от шезлонга си на басейна, масата или рум сървис чрез собствено устройство.

Тъй като индустрията на гостоприемството започва да се възстановява, подобряването на цифровото преживяване на гостите става все по-важно днес. Гостите ще търсят безконтактно и безпроблемно изживяване в бъдеще, използвайки собствени мобилни устройства. Ето основните функции, които трябва да се вземат предвид, за да се осигури “безконтактно гостоприемство” за гостите:

  • Мобилно настаняване и регистрация
  • Мобилни цифрови ключове
  • Мобилни плащания
  • Мобилен идентификационен номер (идентификатор на баркод, таксуване към стаята / членския акаунт)
  • Мобилно резервиране на спа услуги (масаж, терапия)
  • Мобилни съобщения
  • Мобилен начин гостите да правят запитвания
  • Мобилни поръчки за F&B
  • Мобилно напускане

Гостите ще се връщат в хотелите с предпочитания и очаквания, които никога не сме виждали досега. По този начин е наложително хотелиерите да се адаптират бързо и да гарантират, че гостите и служителите се чувстват комфортно в „новото нормално“.

Източник: www.resortsuite.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]