fbpx

21Hotels: FlyZoo Hangzhou Hotel- изкуствен интелект, роботи и топ обслужване

Днес в епизод от рубриката 21Hotels отново ще ви върнем обратно към Китай и високите технологии. Представяме ви хотел FlyZoo, който стана известен веднага след откриването си, като хотел на бъдещето, използвайки множество технологии, изкуствен интелект и максимално количество удобства за своите клиенти.

Собственост на китайския гигант за електронна търговия Alibaba Group и подкрепян от Fliggy, онлайн платформа за пътуване, хотел FlyZoo използва редица услуги като изкуствен интелект, включително роботизирани дроиди, които носят храна и чисти кърпи.

flyzoo hotel hangzhou 5bd956d1a310eff36903a0f4 650x381 1 21Hotels: FlyZoo Hangzhou Hotel- изкуствен интелект, роботи и топ обслужване

Открит в края на миналата година, хотелът с 290 стаи се намира в близост до централата на Alibaba в източната част на страната, в Ханджоу, на 170 км югозападно от Шанхай. Пътуващите могат да използват хотелското мобилно приложение, за да резервират и разгледат стаи в 3D вариант, докато местните китайски гости могат да го използват и за регистрация, като просто направят снимка на лицето си (лицево разпознаване). Чуждестранните гости трябва да използват някой от киоските за безконтактна регистрация във фоайето при пристигането си.

flyzoo hotel hangzhou check in 1024x683 1 21Hotels: FlyZoo Hangzhou Hotel- изкуствен интелект, роботи и топ обслужване

Оттам нататък гостите могат да избират да използват лицевото разпознаване, вместо ключове или ключ-карти, за достъп до хотела, асансьорите и стаите.

Всяка стая е оборудвана и с интелигентен асистент Tmall Genie, който може да регулира температурата, светлините, завесите, да управлява телевизора, да пуска музика и да отговаря на въпроси, с прости гласови команди. Гостите могат да използват Tmall Genie, за да поръчат ново хотелско бельо, храна и напитки в стаята.

screenshot 2019 08 05 at 08.44.09 21Hotels: FlyZoo Hangzhou Hotel- изкуствен интелект, роботи и топ обслужване

В ресторанта на хотел FlyZoo, гостите също така поръчват храната си чрез мобилното приложение, като чиниите им се сервират от роботи. Фитнес залата разполага с интерактивен дигитален под и стена за високотехнологични тренировки.

„Тъй като интелигентните технологии променят индустрията, хотел FlyZoo представлява стремежът на Alibaba да се свърже сектора на гостоприемството с този на технологиите и в крайна сметка вдъхновява туристическата индустрия да възприеме иновациите“, казва Анди Уанг, изпълнителен директор на Alibaba Future Hotel.

„Всичко се отнася до ефективността на услугата и последователността на обслужването, защото роботите не са повлияни от човешкото настроение. Понякога казваме, че не сме в настроение, но системата и роботът винаги ще бъдат в настроение“, добави той.

flyzoo hotel 21Hotels: FlyZoo Hangzhou Hotel- изкуствен интелект, роботи и топ обслужване
Част от фитнесът на хотел FlyZoo

От основаването си през 1999 г. Alibaba Group Holding Limited се разшири в областта на електронната търговия, пътуванията, търговията на дребно и технологиите и сега е една от десетте най-скъпи компании в света. През януари 2018 г. тя стана втората азиатска компания, която премина пазарната цена от 500 милиарда долара.

FlyZoo съчетава много от интересите на Alibaba, създавайки един от най-футуристичните хотели в света, поне по отношение на технологиите. Изглежда обаче, че нововъведенията няма да са само за собствеността на Alibaba. Те вече си сътрудничат и с Marriott International по отношение на технологията за лицево разпознаване.

Процесът на традиционно настаняване в хотел отнема най-малко три минути и дори повече през пиковите часове, като по-голямата част от него е чакане на опашка. С въвеждането на технологията за разпознаване на лица, процесът на регистрация може да приключи за по-малко от минута. Гостите просто трябва да сканират личните си документи, да направят снимка и да въведат данни за контакт в киоските за самообслужване. След това устройството ще издаде ключ карти за стаите, след като са потвърдени самоличността и информацията за резервациите.

Уебсайт на хотел FlyZoo: http://flyzoo.hangzhouhotelsweb.com/en/

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]