fbpx

TUI и Booking Holdings се включиха в световната инициатива за борба с пластмасата на UNWTO

Глобалната инициатива за борба с пластмасата в туризма прие 26 нови страни, включително фирми и организации от всяка част от световната верига на туристическата индустрия.

Водена от Световната туристическа организация (UNWTO) и Програмата на ООН за околната среда (UNEP) в сътрудничество с фондация Ellen MacArthur, инициативата обединява туристическия сектор зад обща цел за справяне с първопричините за замърсяването с пластмаса.

Новите подписали са Booking.com, G Adventures, The Hongkong и Shanghai Hotels, Inkaterra, TUI Care Foundation, deSter и Международната авиационна платформа за управление на отпадъците. Те включват доставчици на удобства за гости, платформи за опаковане и управление на отпадъци, както и доставчици на настаняване, водещи платформи за онлайн туризъм, туроператори и асоциации.

Глобалната инициатива стартира през януари 2020 г. и сега разчита на 46 страни, илюстриращи как намаляването на замърсяването с пластмаси в туризма остава приоритет въпреки предизвикателствата, поставени от пандемията COVID-19. Разнообразието от подписалите го страни подчертава потенциала на инициативата да популяризира системни решения, които могат да бъдат внедрени на местно ниво и разширени в световен мащаб.

Инициативата може да доведе до намаляване на замърсяването и отпадъците във всички части на туристическия сектор и да подкрепи отговорно възстановяване от COVID-19, което води до по-голяма устойчивост.

В рамките на настоящия контекст на пандемията COVID-19 кръговият подход към управлението на пластмасови изделия и опаковки може да избегне увеличаване на използването на пластмаси за еднократна употреба за хигиенни цели. В този смисъл кръговата икономика за пластмаси е от решаващо значение за туристическия сектор да запази и защити дестинациите и да се възстанови отговорно от настоящата криза.

Генералният секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили каза: “Придвижването към кръговата икономика е стратегически подход за туристическия сектор. Глобалната инициатива за борба с пластмасата в туризма може да доведе до намаляване на замърсяването и отпадъците във всички части на туристическия сектор и да подкрепи отговорното възстановяване COVID-19, което води до по-голяма устойчивост.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.