fbpx

Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

sustainabilityasset 2@3x Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

Хотелите могат да генерират тонове отпадъци (помислете за всички онези наполовина използвани бутилки тоалетни принадлежности, които се озовават в кошчето) и използване на неустойчиво количество ресурси (нови кърпи всеки ден). Но тъй като все повече и повече хотелски вериги обмислят отрицателното въздействие, което тези практики имат върху околната среда, за пътуващите вече има редица възможности за избор на устойчив хотел. От нови обекти, които се стремят към сертифициране на LEED(Leadership in Energy and Environmental Design), до съществуващи хотели, които намаляват отпадъците на вода и храни, има много начини да бъдете екологични в индустрията на хотелиерството. Ето няколко хотелски вериги, които полагат значителни усилия за намаляване на въглеродния си отпечатък и предлагат изобилие от „зелени“ удобства за своите гости.

Ето и някои от топ хотелските вериги, които са известни с устойчивите си практики и политики.

Fairmont Hotels

fairmont logo 250 wide Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

Достигайки впечатляващи височини в своите устойчиви усилия, Fairmont Hotels направиха някои сериозни промени в практиката и политиката за намаляване на въглеродния си отпечатък. В допълнение към използването на общи практики за рециклиране, като насърчаване на гостите да използват повторно кърпи и предлагане на екологични тоалетни принадлежности, те имат и някои впечатляващи зелени функции в конструкцията на хотела. Например, Fairmont Hotels имат системи за рециклиране на топлина и зелени покриви – някои от тях дори включват пчели! Всичките им хотели също са сертифицирани по LEED, което ги поставя в елитна компания, що се отнася до практиките за зелено строителство.

Hilton Hotels

hilton logo 250 wide Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

Тази голяма хотелска верига оказва голямо влияние върху околната среда -но по добър начин. Тяхната отдаденост на устойчивите инициативи доведе до 10% намаление на водните отпадъци и 20% намаляване на отпадъците през последните няколко години. Те също работят усилено за генериране на устойчива енергия и го правят изключително успешно. Всъщност 94% от енергията на Hilton е зелена енергия! Хотелите им също са начело по рециклиране и намаляване на отпадъците в други области. Те рециклират дори стари матраци и спомагат за рециклирането на частично използвания сапун, а също така даряват неизползваната храна на местни общности.

Hyatt Hotels

hyatt logo 250 wide Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

Веригата Hyatt Hotels беше сред първите, които се стремяха към устойчиви практики и от години проследяват и анализират използването на енергия и вода. Визията им за това, което се надяват да постигнат до 2021 г., е особено впечатляваща и те продължават да работят за постигане на пълна устойчивост. Те активно работят за намаляване на отпадъците във всички аспекти на работата им, включително използването на по-малко вода, като насърчават гостите да използват повторно кърпи и използват енергийно ефективни перални машини. Всичките им нови конструкции също се стремят към сертифициране LEED. Те дори работят с множество организации за за защита на животните, за да поддържат своите предложения за морски дарове в ресторантите, устойчиви и отговорни.

Kimpton Hotels

kimpton logo 250 wide Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

Kimpton е верига бутикови хотели, които работят също толкова отдадено, за да бъдат зелени, колкото и техните колеги. Заедно с прилагането на стандартни практики за опазване на водата и енергията, те използват и рециклирани хартиени продукти. Хотелите Kimpton също използват предимно местни храни и напитки, намалявайки трафика и подкрепяйки местните фермери и малкия бизнес. На няколко места дори има органични градини, които доставят част от продукцията на ресторанта им.

Marriott Hotels

marriott logo 250 wide 1 Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

Друга хотелска верига, която се фокусира върху намаляването на отпадъците и използването на устойчиви материали, е Marriott International. Техните усилия доведоха до 12% намаляване на емисиите на парникови газове, 13% намаление на използването на вода и 11% намаление на използването на енергия. Те дори създадоха униформи за своите служители, които са изработени от пластмасови бутилки за вода. Много от техните хотели разполагат и със зелени покриви, които намаляват разходите за отопление и охлаждане и допринасят за производството на повече кислород в градска среда.

Starwood Hotels

starwood logo 250 wide 1 Топ 6 на най-устойчивите хотелски вериги в света

Тази международна хотелиерска верига (която включва Уестин и Шератон) е добре известна с ангажимента си към околната среда и устойчивите експлоатационни практики. Цялостната ангажираност за намаляване на използването на отпадъци, вода и енергия доведе до значително намаляване на въздействието върху околната среда в техните хотелски вериги. Те също така успяват да убедят гостите си да участват в екологични инициативи, като повторна употреба на кърпи. Те дори създадоха нова верига Element, която прилага устойчиви практики навсякъде, от използването на всички уреди Energy Star(сертифицирани електроуреди,които пестят големи количества енергия) до осигуряването на чаршафи и кърпи, произведени от еко материали.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]