fbpx

Компания за екопакетиране пусна бутилка с 84% по-нисък въглероден отпечатък

С Великобритания, внасяща над 1,6 милиарда стъклени бутилки вино годишно (цифри на WRAP), компанията за екопакетиране Frugalpac пусна лека „бутилка“, която има за цел значително да намали част от въглеродния отпечатък на търговията.

С тегло само 83 грама, което го прави пет пъти по-леко от типичното 750 милитра бутилирано вино и направено от 94% рециклиран картон, новата бутилка Frugal оставя с 84% по-нисък въглероден отпечатък, в сравнение с нова стъклена бутилка и една трета по-малко от рециклирана стъклена бутилка.

Frugalpac насочи вниманието си към виното след пускането на чашата Frugal за take away кафе, която се смята, че има 60% по-нисък въглероден отпечатък от чашите за еднократна употреба.

Искаме да доставим страхотно вино и спиртни напитки в иновативни опаковки, като същевременно помагаме на нашите клиенти и потребители да намалят въздействието си върху околната среда“, каза главният изпълнителен директор на Frugalpac Малкълм Уо.

„Frugal Bottle предлага основна разлика в световния сектор за вино и спиртни напитки чрез изпъкващ дизайн и положителни устойчиви ползи. Имахме фантастични отзиви от хора, които са опитали Frugal Bottle – както и превъзходните ползи за околната среда, така и изглежда като никоя друга бутилка, която някога сте виждали.“

Дъг Ууд, основател на Woodwinters, добави: „Екипът и клиентите на Woodwinters са огромни фенове на вкусните вина на Cantina Goccia. Иновациите в устойчивостта на всички етапи от пътя на виното, от лозето до чашата са нещо, което според нас е изключително важно. Ето защо очевидно сме много щастливи да подкрепим наличието на едно от любимите ни вина в този нов формат с цялото му потенциално голямо положително въздействие върху околната среда.“

Frugalpac заявиха, че Frugal Bottle е „под активно обсъждане“ от редица британски супермаркети и хотелиерски групи, „желаещи да насърчават устойчиво опаковане“ и скоро ще бъде налична в търговски обекти във Великобритания, Дания и Холандия.

Източник: harpers.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]