fbpx

Accor Group се присъедини към Алианса за устойчиво развитие на хотелиерството

Accor, водеща световна хотелска верига с повече от 5200 хотела и 10 000 ресторанта и бара в 110 държави, се присъедини към Sustainable Hospitality Alliance (Алианс за устойчиво развитие на хотелиерството), глобална организация, която обединява хотелиерски компании и използва силата на индустрията за решаване на най – важните проблеми на планетата и населението .

От основаването си през 1967 г. Accor е пионер в устойчивия туризъм и инвестира в технологии за предоставяне на качествени хотелски услуги с минимално въздействие върху околната среда. Като част от настоящата стратегия за КСО (Корпоративна социална отговорност) през 2011 г. Групата идентифицира 21 области на дейност, в които могат да бъдат направени значителни подобрения и одобри редица необходими действия и цели. Те включват намаляване на потреблението на енергия и вода, преминаване към сгради с нулеви въглеродни емисии и към по – здравословна, по – устойчива храна и значително намаляване на хранителните отпадъци.

Алиансът за устойчиво развитие на хотелиерството насърчава сътрудничеството и развива безплатни практически ресурси и програми, така че индустрията на гостоприемството, ръководена от водещи хотелиерски компании и стратегически партньори, да се придържа към принципите на отговорно и устойчиво развитие. Алиансът се ангажира с въвеждането на иновативни технологии и търсене на нови области за подобрение. Също в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие, членовете на Алианса се ангажират с пилотни действия по редица социални и екологични въпроси, включително правата на човека, заетостта на младите хора, изменението на климата и управлението на водите.

Алиансът включва 14 от водещите световни хотелиерски компании, включително Hilton, Hyatt, IHG Hotels & Resorts, Marriott International и Radisson Hotel Group, които представляват около 25% от световната хотелиерска индустрия. Членовете на алианса споделят убеждението, че обединяването на силите в индустрията може да донесе по – големи ползи за обществото и околната среда, да подобри стандартите на веригата за доставки и да намали въздействието на изменението на климата.

Себастиен Базен, председател и главен изпълнителен директор на групата Accor, каза: „Устойчивостта и социалната отговорност са изключително важни за нашия бизнес. Като световна хотелска група ние имаме отговорности, които далеч надхвърлят нашия бизнес и нашата роля е да оформяме бъдещето на туристическата индустрия и грижата за нашата планета и общностите, с които работим. Вярваме, че съвместната работа по устойчиво развитие ни прави по – силни и е най – ефективният начин за положителен принос към околната среда и местните общности. Отворени сме за диалог и сътрудничество и очакваме с нетърпение да работим с други лидери в индустрията, за да ускорим положителните промени.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]