fbpx

Accor Group се присъедини към Алианса за устойчиво развитие на хотелиерството

Accor, водеща световна хотелска верига с повече от 5200 хотела и 10 000 ресторанта и бара в 110 държави, се присъедини към Sustainable Hospitality Alliance (Алианс за устойчиво развитие на хотелиерството), глобална организация, която обединява хотелиерски компании и използва силата на индустрията за решаване на най – важните проблеми на планетата и населението .

От основаването си през 1967 г. Accor е пионер в устойчивия туризъм и инвестира в технологии за предоставяне на качествени хотелски услуги с минимално въздействие върху околната среда. Като част от настоящата стратегия за КСО (Корпоративна социална отговорност) през 2011 г. Групата идентифицира 21 области на дейност, в които могат да бъдат направени значителни подобрения и одобри редица необходими действия и цели. Те включват намаляване на потреблението на енергия и вода, преминаване към сгради с нулеви въглеродни емисии и към по – здравословна, по – устойчива храна и значително намаляване на хранителните отпадъци.

Алиансът за устойчиво развитие на хотелиерството насърчава сътрудничеството и развива безплатни практически ресурси и програми, така че индустрията на гостоприемството, ръководена от водещи хотелиерски компании и стратегически партньори, да се придържа към принципите на отговорно и устойчиво развитие. Алиансът се ангажира с въвеждането на иновативни технологии и търсене на нови области за подобрение. Също в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие, членовете на Алианса се ангажират с пилотни действия по редица социални и екологични въпроси, включително правата на човека, заетостта на младите хора, изменението на климата и управлението на водите.

Алиансът включва 14 от водещите световни хотелиерски компании, включително Hilton, Hyatt, IHG Hotels & Resorts, Marriott International и Radisson Hotel Group, които представляват около 25% от световната хотелиерска индустрия. Членовете на алианса споделят убеждението, че обединяването на силите в индустрията може да донесе по – големи ползи за обществото и околната среда, да подобри стандартите на веригата за доставки и да намали въздействието на изменението на климата.

Себастиен Базен, председател и главен изпълнителен директор на групата Accor, каза: „Устойчивостта и социалната отговорност са изключително важни за нашия бизнес. Като световна хотелска група ние имаме отговорности, които далеч надхвърлят нашия бизнес и нашата роля е да оформяме бъдещето на туристическата индустрия и грижата за нашата планета и общностите, с които работим. Вярваме, че съвместната работа по устойчиво развитие ни прави по – силни и е най – ефективният начин за положителен принос към околната среда и местните общности. Отворени сме за диалог и сътрудничество и очакваме с нетърпение да работим с други лидери в индустрията, за да ускорим положителните промени.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.