fbpx

Accor Hotels и Expedia Group с обща програма за устойчив туризъм

Accor Group, една от водещите световни хотелски вериги, Expedia Group и UNESCO обединяват усилията си за разпространение на ангажимента на специалната организация на ООН за устойчив туризъм. Като част от стратегическо тристранно споразумение, 3358 хотела Accor ще помогнат за напредъка на екологичната програма и устойчивия туризъм по целия свят.

Ангажиментът на UNESCO за устойчив туризъм насърчава отговорните практики в бизнеса и местните общности и опазването на историческото наследство. Целта на ангажимента е да промени естеството и въздействието на световния туризъм. В съответствие с това страните се ангажират да подкрепят намаляването на употребата и последващото премахване на пластмасите за еднократна употреба и да насърчат развитието на местната икономика и култура.

Програмата е създадена през октомври 2019 г. с участието на управлението по туризъм на Тайланд, UNESCO и Expedia Group. Accor Hotels ще се присъедини към над 500 хотела в Тайланд, които вече са част от ангажимента.

Разпространението идва, тъй като осведомеността и търсенето на туристически практики за устойчив туризъм продължават да нарастват, а поколенията Милениум и Z поемат водеща роля в това повишено движение за осъзнаване на околната среда. Важно е да се отбележи, че тези млади пътници (под 40 години) споделят засилена екологична загриженост при избора на пътуване. Чрез съюза на групата Accor с Expedia и UNESCO, ангажиментът ще се разпростира върху близо 100 държави, насърчавайки принципите на устойчивия туризъм по целия свят.

Маркус Келер, старши вицепрезидент по продажбите и дистрибуцията на групата Accor, коментира: „Ние носим отговорност да предложим на нашите гости устойчиви и осезаеми решения за намаляване на отрицателното въздействие на хотелската индустрия върху околната среда. Групата Accor и всички хотели, които оперира, имат дългогодишен ангажимент в тази област благодарение на нашето решение да прекратим използването на всички пластмасови предмети в нашите хотели до 2022 г. Бихме искали да ускорим процеса, поради което се присъединяваме към ангажимента на UNESCO за устойчив туризъм в партньорство с Expedia Group.”

„Ангажиментът на UNESCO за устойчив туризъм се стреми да превърне думите в действие и е свидетелство за нарастващия ни ангажимент да работим с хотелиерската индустрия за повишаване на осведомеността и подобряване на практиките за опазване на околната среда и устойчивия туризъм по целия свят. Всеки трябва да направи своята част за насърчаване на устойчив туризъм и запазване на туристическите маршрути. Партньорството с Accor Group има за цел да предприеме необходимите стъпки в световен мащаб, за да сведе до минимум загубите в туристическия сектор“, каза Зухайра Вашингтон, старши вицепрезидент по стратегията на Expedia Group.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]