fbpx

21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

Колко е хубаво да започнеш деня и да се поглезиш с невероятни гастрономически удоволствия! Не просто обичайното кафе, изпито набързо, преди да отидете на работа, а богат бюфет с много сладки и пикантни деликатеси, от които да избирате.

Закуската в хотел е истинско изживяване, един от акцентите на всеки престой. Всички проучвания от последните няколко години ясно показват, че закуската, заедно с бързия и надежден Wi-fi заемат първо място като важност за гостите в хотелите. Това е една от добавените стойности на всяко място за настаняване. В тази статия ви даваме няколко съвета, за да предложите на гостите си незабравима екологична закуска.

jeanie de klerk ukdcfmsbdgy unsplash 870x490 1 21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

Това е не само един от най-обичаните аспекти на хотелската почивка, но този, който е гледан под лупа. Закуската е една от най-ценените услуги, която влияе дълбоко на мнението на клиента за цялото настаняване.

На първо място е емоционалният аспект: можем да вечеряме в ресторанти повече или по-малко през цялата година, но кога можем да се събудим и да намерим голямо разнообразие от изкушения, от които да избираме, придружени от аромата на прясно сварено кафе? Освен това трябва да се има предвид, че закуската обединява всички видове пътници, от семействата с деца до бизнес клиентите. Закуската често е и последният момент от почивката и следователно и този, който най-вероятно се фиксира в съзнанието и спомените на гостите. Ето защо това е стратегически ключ към успеха на вашия бизнес.

claudia viloria wijppnovrds unsplash 21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

Но какво прави закуската перфектна?

Има някои неща, които можете да направите, за да направите закуската ви наистина специално преживяване за вашите гости, като едновременно и показвате уважение към природата.

Един от най-красивите аспекти на хотелската закуска е разнообразието. Предлагайте на гостите си богат бюфет, без изобщо да правите компромиси с качеството. За предпочитане е органичната храна. Ще има място за кроасани, торти, яйца, плодове, котлети, масло, конфитюри и много други. Но разнообразието не означава изобилие: внимавайте за хранителните отпадъци.

Тук можете да научите повече за Управление и намаляване на отпадъците в хотелите.

Ароматите на вашата територия

На почивка всички гости искат да изпитат нови неща и да опознаят съответната дестинация. Ето защо в закуската ви трябва да има и местни рецепти, като типичните десерти от вашия район и местни продукти.

yukiko kanada ou4cqo6jzvu unsplash 870x490 1 21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

Закуска за всички

Винаги помислете за нуждите на всеки от вашите гости. Предлагайте вегански алтернативи или продукти, подходящи за хора, които поддържат добра физическа форма. За всички алергични хора и такива с непоносимост към определени продукти трябва да има специфични вкусни и качествени храни. Следователно печелившата стратегия за хотел е да предлага вкусни и нискокалорични ястия.

Правилната атмосфера

Качеството и разнообразието на продуктите не е достатъчно, за да спечелите напълно сърцата на вашите клиенти. Правилната музика, цветът на покривката, топлината на околната среда също ще имат значение. Идеята е да се създаде перфектната атмосфера за нежно събуждане, в пълен релакс.

Ароматът на домашно приготвени неща

Има ли нещо по-страхотно от аромата на прясно изпечен хляб или прясно изпечена торта? Добавянето на домашно приготвени продукти към закуската ви позволява да се откроите и да се разграничите от другите предложения, да създадете по-истинска връзка с клиентите си, както и да елиминирате опаковките и единичните порции, което ни води до следващата точка.

taylor grote lqkfx2km1a0 unsplash 870x490 1 21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

Правилната опаковка за екологична закуска

За да сте устойчиви и екологични, закуската във вашето място за настаняване трябва да включва малко опаковки, като избягвате предварително опаковани единични порции и пластмаса. Премахнете еднократните опаковки с мед, конфитюр, захар, зърнени храни, кисело мляко и ги заменете със стъклени съдове и дозатори. Изберете контейнери за многократна употреба, подлежащи на връщане и непакетирани продукти, като по този начин избягвате ненужното производство на отпадъци. По този начин въздействието върху околната среда от услугата ще бъде минимално и ще бъде и по-красиво и лично.

rachel park hrlvr2zlunk unsplash 870x490 1 21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]