fbpx

21Sustainability: Green Globe- престиж и устойчив туризъм ръка за ръка

Днес в рубриката 21Sustainability ще ви представим, по мнението на много експерти и анализатори в бранша- най-престижния сертификат за устойчивост в туризма. Става въпрос за Green Globe, компанията, която осигурява независими одити за хотели и други места за настаняване, туристически фирми, конферентни зали и други.

Green Globe предоставя сертифициране, обучение и маркетингови услуги в 83 страни по света. Базиран в Лос Анджелис, Калифорния и с партньори в Мексико, Южна Америка, Южна Африка, Близкия Изток, Карибите и Европа, Green Globe предоставя сертификат за устойчиви операции, управление на туристически компании и свързаните с тях доставчици. Green Globe поддържа и глобална мрежа от независими одитори, които осигуряват проверка и валидиране на хотели и други места за настаняване.

Стандартът „Green Globe“ се основава на международно приети критерии, разработвани и подобрявани през последните 15 години. Green Globe участва във всички водещи световни изложения и конференции за пътувания и туризъм, включително World Travel Market – Лондон, ITB – Берлин, IMEX-Франкфурт, Карибския пазар и много други. Срещите на Green Globe се провеждат през цялата година в ключови дестинации, за да дадат представа за най-новото развитие в сертифицирането за устойчивост, да осигурят обучение и образование на одиторите и да обсъдят местните проблеми, пред които са изправени бизнеса и общностите, в които работят.

hand benefits 4 290x300 2 21Sustainability: Green Globe- престиж и устойчив туризъм ръка за ръка

Какви са ползите за бизнеса от сертификата на Green Globe

  • Спестяване на разходи от по-голямата ефективност и намаленото използване на ресурси
  • Изграждане на имидж и по-силна връзка с клиентите, които все повече обръщат внимание на устойчивите процеси
  • По-добро управление на риска чрез редовни прегледи на операционния процес
  • Присъединяване към групата от хотели, лидери в областта на устойчивия туризъм
  • Увеличаване на репутацията на бранда

От компанията също така твърдят, че сред предимствата са и 10% спестяване на вода и енергия, 7% увеличаване на удовлетвореността сред служителите, 7% увеличаване на клиентите и организациите, които преминат сертифицирането ще бъдат видяни от 1 милион души в интернет пространството, посредством социални и информационни медии.

Сертификатът „Green Globe“ е структурирана оценка на резултатите за устойчивост на туристическия бизнес и техните партньори по веригата за доставки. Стандартът включва 44 основни критерия с от над 380 показателя за съответствие. Приложимите показатели варират в зависимост от вида на сертификацията, географския район, както и местните фактори. Целият стандарт „Green Globe“ се преглежда и актуализира два пъти на календарна година.

Стандарти

Ето и линк към всички категории и стандарти, които трябва да изпълни мястото за настаняване, за да получи сертификат. Те включват 4 основни категории: Устойчиво управление, Социални и икономически фактори, Културно наследство и Защита на околна среда.

Сертификатът има три нива: Certified Member, Gold Member и най-високата степен Platinum Member. Статутът на Platinum Member се присъжда на членове, които са сертифицирани за 10 последователни години. Това е най-високото ниво, предлагано от Green Globe и е възможно само когато член отговаря на всички необходими критерии и завърши независимите и задължителни одити на място.

jpg certified 1 1 21Sustainability: Green Globe- престиж и устойчив туризъм ръка за ръка

Не са малко хотелите в Европа, които са сертифицирани от Green Globe, но за съжаление в България няма представител сред наградените.

В съседна Румъния сертификат за устойчивост е получил хотел InterContinental Bucharest. Най-голям брой сертифицирани хотели има в Швейцария, които традиционно обръщат огромно внимание на устойчивия туризъм и масово хотелите им имат изградени и работещи политики за намаляне на въглеродния отпечатък и други. Тук оставяме списък и към всички хотели, които са преминали успешно през сертифициращия процес.

Освен, че предоставя възможност за сертифициране, Green Globe предлагат и платени курсове Sustainability Leadership for Hotel & Tourism Professionals, подходящи за мениджъри от всички отдели на хотела- рецепция, хотелско домакинство, хранене, анимация. Този курс предоставя ясна насока от 365 отделни стъпки за прилагане на устойчивостта в туризма. След успешно завършване на курса се издава индивидуален сертификат.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.