fbpx

21Sustainability: Green Globe- престиж и устойчив туризъм ръка за ръка

Днес в рубриката 21Sustainability ще ви представим, по мнението на много експерти и анализатори в бранша- най-престижния сертификат за устойчивост в туризма. Става въпрос за Green Globe, компанията, която осигурява независими одити за хотели и други места за настаняване, туристически фирми, конферентни зали и други.

Green Globe предоставя сертифициране, обучение и маркетингови услуги в 83 страни по света. Базиран в Лос Анджелис, Калифорния и с партньори в Мексико, Южна Америка, Южна Африка, Близкия Изток, Карибите и Европа, Green Globe предоставя сертификат за устойчиви операции, управление на туристически компании и свързаните с тях доставчици. Green Globe поддържа и глобална мрежа от независими одитори, които осигуряват проверка и валидиране на хотели и други места за настаняване.

Стандартът „Green Globe“ се основава на международно приети критерии, разработвани и подобрявани през последните 15 години. Green Globe участва във всички водещи световни изложения и конференции за пътувания и туризъм, включително World Travel Market – Лондон, ITB – Берлин, IMEX-Франкфурт, Карибския пазар и много други. Срещите на Green Globe се провеждат през цялата година в ключови дестинации, за да дадат представа за най-новото развитие в сертифицирането за устойчивост, да осигурят обучение и образование на одиторите и да обсъдят местните проблеми, пред които са изправени бизнеса и общностите, в които работят.

hand benefits 4 290x300 2 21Sustainability: Green Globe- престиж и устойчив туризъм ръка за ръка

Какви са ползите за бизнеса от сертификата на Green Globe

  • Спестяване на разходи от по-голямата ефективност и намаленото използване на ресурси
  • Изграждане на имидж и по-силна връзка с клиентите, които все повече обръщат внимание на устойчивите процеси
  • По-добро управление на риска чрез редовни прегледи на операционния процес
  • Присъединяване към групата от хотели, лидери в областта на устойчивия туризъм
  • Увеличаване на репутацията на бранда

От компанията също така твърдят, че сред предимствата са и 10% спестяване на вода и енергия, 7% увеличаване на удовлетвореността сред служителите, 7% увеличаване на клиентите и организациите, които преминат сертифицирането ще бъдат видяни от 1 милион души в интернет пространството, посредством социални и информационни медии.

Сертификатът „Green Globe“ е структурирана оценка на резултатите за устойчивост на туристическия бизнес и техните партньори по веригата за доставки. Стандартът включва 44 основни критерия с от над 380 показателя за съответствие. Приложимите показатели варират в зависимост от вида на сертификацията, географския район, както и местните фактори. Целият стандарт „Green Globe“ се преглежда и актуализира два пъти на календарна година.

Стандарти

Ето и линк към всички категории и стандарти, които трябва да изпълни мястото за настаняване, за да получи сертификат. Те включват 4 основни категории: Устойчиво управление, Социални и икономически фактори, Културно наследство и Защита на околна среда.

Сертификатът има три нива: Certified Member, Gold Member и най-високата степен Platinum Member. Статутът на Platinum Member се присъжда на членове, които са сертифицирани за 10 последователни години. Това е най-високото ниво, предлагано от Green Globe и е възможно само когато член отговаря на всички необходими критерии и завърши независимите и задължителни одити на място.

jpg certified 1 1 21Sustainability: Green Globe- престиж и устойчив туризъм ръка за ръка

Не са малко хотелите в Европа, които са сертифицирани от Green Globe, но за съжаление в България няма представител сред наградените.

В съседна Румъния сертификат за устойчивост е получил хотел InterContinental Bucharest. Най-голям брой сертифицирани хотели има в Швейцария, които традиционно обръщат огромно внимание на устойчивия туризъм и масово хотелите им имат изградени и работещи политики за намаляне на въглеродния отпечатък и други. Тук оставяме списък и към всички хотели, които са преминали успешно през сертифициращия процес.

Освен, че предоставя възможност за сертифициране, Green Globe предлагат и платени курсове Sustainability Leadership for Hotel & Tourism Professionals, подходящи за мениджъри от всички отдели на хотела- рецепция, хотелско домакинство, хранене, анимация. Този курс предоставя ясна насока от 365 отделни стъпки за прилагане на устойчивостта в туризма. След успешно завършване на курса се издава индивидуален сертификат.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]