fbpx

21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Ето, че дойде време за поредния епизод от рубриката ни 21Hotels! Днес ще ви представим хотел Parkroyal Collection Pickering, който се намира в сърцето на Сингапур и съчетава най-високо ниво на устойчивост, иновации и добро обслужване.

5ebf7446576b4506de6dbd6c 5e848530 975c 11ea 8abb e10ca94ca9b6 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Този невероятен хотел е като никой друг. Интегрирайки дизайна и природата, гостите ще бъдат пренесени в друг свят веднага щом стъпят в хотела. Представете си, че сте посрещнати от пеене на птици и ослепителна 13 метра висока зелена стена, което създава панорамна 180-градусова гледка към гора.

Всеки устойчив детайл е внимателно изработен – от “небесни градини” (sky gardens) с нулева енергия и събиране на дъждовна вода до система за естествено проветрение на коридорите и гигантски стъклопакет, обработен с UV, в атриума. Хотелите Parkroyal Collection осигуряват гостоприемство, като същевременно защитават околната среда за бъдещите поколения.

88259201 1015961168800713 8070966481799742881 n 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Хотелът, разположен в централния бизнес район на Сингапур е създаден като концепция „хотел в градина” с над 15 000 кв.м зеленина.

Вървейки по коридорите към стаята си..

img 1820 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Изглежда повече като влизане в хижа в гората, отколкото в обикновен хотел.

img 1819 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Дизайнът на стаите включва много дърво в пода и стените, като усещането е повече като резорт, отколкото като градски хотел и придава на стаята естествено усещане. Това впечатление се подсилва от функции като стъклени бутилки с вода, които се пълнят ежедневно или при поискване, вместо пластмасови бутилки.

Стаите на хотела са оборудвани със сензори за светлина и движение, които помагат за пестене на енергия. Целогодишно хотелът предлага и уелнес изживяване за гостите, от местни и органични заведения за хранене на растителна основа, собствена билкова градина, до „зелени сватби“ (green wedding- Зелена сватба или екологична сватба е всяка сватба, на която двойката планира да намали екологичното въздействие на своето специално събитие върху планетата).

5e9495ce516d4847f56ce81a 64ddba30 7da5 11ea b920 1739d2d43092 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

25-метровият открит басейн с минерална вода на хотела също е снабден с 1380 оптични светлини в основата си, което според хотелската компания създава усещането за плуване сред „мигащи звезди“ през нощта.

32493157 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Коментирайки хотела, Чо Пенг Су, изпълнителен директор на Pan Pacific, заяви: „Parkroyal Collection е създаден за онези туристи с чувство за цел и отговорност в сърцето. Той демонстрира, че устойчивостта и съвременният начин на живот могат да съществуват съвместно, чрез съзнателен дизайн и усилия. Брандът има дългосрочна гледна точка на грижа и устойчивост към нашата среда и общност”.

Освен, че хотелът е строен с мисълта да бъде устойчив, в Parkroyal Collection са въвели още множество инициативи и политики за опазване на околната среда. В целия хотел са поставени кошчета за разделно събиране на отпадъците, както в стаите, така и в общите части. Пространствата, като външни хотелски коридори са проектирани да бъдат естествено проветрявани, за да се намалят нуждите за охлаждане на сградата

Централната охладителна система е проектирана да увеличи максимално ефективността си на работа, като включва различни стратегии за управление, чрез системата за управление на сгради (BMS).

Обширните ландшафтни площи са проектирани така, че да се самоиздържат и да разчитат минимално на скъпоценните ресурси – потреблението на вода е сведено до минимум от събирането на дъждовете и използването на NEWater.

Огромното количество зеленина в сградата абсорбира топлината, засенчва твърдите повърхности и изпарителната транспирация, което води до подобрено качество на въздуха.

parkroyal on pickering singapore 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Parkroyal Collection Hotel в Сингапур е един чудесен избор за пътуващите и повече от добър пример за хотелиерите по света и устойчивия туризъм.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]