fbpx

21Hotels: Finca Blanca Resort- екзотика, устойчивост и аромат на кафе

Днес в рубриката 21Hotels ще ви пренесем далеч в Тихия океан, между Северна и Южна Америка, където се намира Република Коста Рика. Голяма част от пътешествениците мечтаят да се докоснат до екзотично място, далеч от тълпите с туристи, препълнените улици и хотели. Място, където човек има възможността да остане насаме с природата. Място, където природата е на първо място. Дори в съзнанието на служителите.

Finca Rosa Blanca е едно от тези места. Намира се само на 20 минути от международното летище в Сан Хосе, столицата на Коста Рика. Разположен е в сърцето на гора и е заобиколен от природа от всички страни.

117184366 21Hotels: Finca Blanca Resort- екзотика, устойчивост и аромат на кафе

Хотелът е създаден преди около 30 години, когато американските художници Глен и Тери Джампол са се влюбили във вътрешната част на Коста Рика. С майката на Глен те били вдъхновени да построят семеен дом в планината. Това, което е започнало като хасиенда с осем стаи, е прераснало в бутиков еко хотел с 14 стаи.

През последните тридесет години хотел Finca Rosa Blanca подкрепя и насърчава осъзнаването на околната среда и устойчивите практики.

„Ние разбираме, че културата, околната среда и икономиката на нашите местни общности са крехки и че те изискват постоянен ангажимент от наша страна, за да гарантираме, че ще имаме положително и дълготрайно въздействие, което помага да се сведе до минимум влиянието ни върху изменението на климата. Нашият хотел предоставя значителна подкрепа на общността, като осигурява заплати, образование и финансови стимули за опазване на околната среда, като същевременно се стреми да предостави висококачествено изживяване на нашите гости. Правим всичко това, докато ви предлагаме автентични изживявания с местен вкус и най-високо ниво на хотелско обслужване.“, гласи изявление на собствениците на хотела на уебсайта им.

Мениджмънта на хотела приема устойчивостта много сериозно и вярват, че тя е неразделна част от висококачественото изживяване на гостите. Finca Rosa Blanca подкрепя и участва в Сертификат за туристическа устойчивост (CST), програма на Коста Рика, която чрез регулации в различни условия сертифицира най-отговорния и устойчив туризъм. Хотелът е постигнал най-високото възможно ниво в рамките на програмата, с 5 „зелени листа“ и общ резултат от 100%.

Ето и част от политиките на хотела за устойчивост и намаляне на негативното въздействие върху природата:

  • Намаляване въздействието чрез много инициативи, включително електричество от слънчева енергия, топла вода, загрята от слънчева енергия, йонизиран плувен басейн без химикали, план за рециклиране и регенерация и избягване на токсични химикали.
  • През последните 25 години служителите на хотела са засадили повече от 5000 дървета в региона.
  • Намаляване на екологичните стресови фактори, запазване на качеството на въздуха и водата, защитаване на целостта на природните ресурси на Коста Рика.
  • Хотелът наема 100% местни служители

Собствениците на Finca Rosa Blanca управляват и плантанция за кафе в близост до хотела и предлагат еднодневни турове, започвайки с разходка във ферма, след това гостите имат уникалната възможност да вземат урок по правене на кафе. Почти 300 години кафето се позиционира като източник и символ на просперитета на Коста Рика. Кафето днес представлява наследство, култура и кулинарна традиция за региона.

Плантацията за органично кафе на Finca Rosa Blanca е сертифицирана и не се използват агрохимикали, пестициди, хербициди или фунгициди. Органичното кафе Finca Rosa Blanca се засажда след естествената топография на фермата, за да се избегне ерозия и отпадни води. За борба с вредителите се използват само естествени средства.

В ресторант El Tigre Vestido в хотела, готвачите се фокусират върху латиноамериканските аромати и иновативната костариканска кухня, вдъхновена от богатството на собствените им реколти и плантацията на био кафе. Всеки ден екип на хотела посещава оранжерии, овощни градини и био градини, за да подбере най-свежите съставки и да влеят автентичен аромат във всяко ястие.

Вече 30 години Finca Rosa Blanca се намира в сърцето на природата, но без да й пречи. Напротив, природа и хотел са постигнали невероятна симбиоза, нещо рядко срещано в света на индустрията. Определено това място за настаняване попада в класациите за най-устойчив хотел в света.

В края на този материал, искаме да апелираме към всички хотелиери, които искат да представят своето място за настаняване на нашата платформа и отговарят на основните изисквания- иновативност и устойчивост, да се свържат с нас на [email protected]. Дайте гласност на качествените продукти и услуги в България!

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.