fbpx

21Hotels: Finca Blanca Resort- екзотика, устойчивост и аромат на кафе

Днес в рубриката 21Hotels ще ви пренесем далеч в Тихия океан, между Северна и Южна Америка, където се намира Република Коста Рика. Голяма част от пътешествениците мечтаят да се докоснат до екзотично място, далеч от тълпите с туристи, препълнените улици и хотели. Място, където човек има възможността да остане насаме с природата. Място, където природата е на първо място. Дори в съзнанието на служителите.

Finca Rosa Blanca е едно от тези места. Намира се само на 20 минути от международното летище в Сан Хосе, столицата на Коста Рика. Разположен е в сърцето на гора и е заобиколен от природа от всички страни.

117184366 21Hotels: Finca Blanca Resort- екзотика, устойчивост и аромат на кафе

Хотелът е създаден преди около 30 години, когато американските художници Глен и Тери Джампол са се влюбили във вътрешната част на Коста Рика. С майката на Глен те били вдъхновени да построят семеен дом в планината. Това, което е започнало като хасиенда с осем стаи, е прераснало в бутиков еко хотел с 14 стаи.

През последните тридесет години хотел Finca Rosa Blanca подкрепя и насърчава осъзнаването на околната среда и устойчивите практики.

“Ние разбираме, че културата, околната среда и икономиката на нашите местни общности са крехки и че те изискват постоянен ангажимент от наша страна, за да гарантираме, че ще имаме положително и дълготрайно въздействие, което помага да се сведе до минимум влиянието ни върху изменението на климата. Нашият хотел предоставя значителна подкрепа на общността, като осигурява заплати, образование и финансови стимули за опазване на околната среда, като същевременно се стреми да предостави висококачествено изживяване на нашите гости. Правим всичко това, докато ви предлагаме автентични изживявания с местен вкус и най-високо ниво на хотелско обслужване.”, гласи изявление на собствениците на хотела на уебсайта им.

Мениджмънта на хотела приема устойчивостта много сериозно и вярват, че тя е неразделна част от висококачественото изживяване на гостите. Finca Rosa Blanca подкрепя и участва в Сертификат за туристическа устойчивост (CST), програма на Коста Рика, която чрез регулации в различни условия сертифицира най-отговорния и устойчив туризъм. Хотелът е постигнал най-високото възможно ниво в рамките на програмата, с 5 „зелени листа“ и общ резултат от 100%.

Ето и част от политиките на хотела за устойчивост и намаляне на негативното въздействие върху природата:

  • Намаляване въздействието чрез много инициативи, включително електричество от слънчева енергия, топла вода, загрята от слънчева енергия, йонизиран плувен басейн без химикали, план за рециклиране и регенерация и избягване на токсични химикали.
  • През последните 25 години служителите на хотела са засадили повече от 5000 дървета в региона.
  • Намаляване на екологичните стресови фактори, запазване на качеството на въздуха и водата, защитаване на целостта на природните ресурси на Коста Рика.
  • Хотелът наема 100% местни служители

Собствениците на Finca Rosa Blanca управляват и плантанция за кафе в близост до хотела и предлагат еднодневни турове, започвайки с разходка във ферма, след това гостите имат уникалната възможност да вземат урок по правене на кафе. Почти 300 години кафето се позиционира като източник и символ на просперитета на Коста Рика. Кафето днес представлява наследство, култура и кулинарна традиция за региона.

Плантацията за органично кафе на Finca Rosa Blanca е сертифицирана и не се използват агрохимикали, пестициди, хербициди или фунгициди. Органичното кафе Finca Rosa Blanca се засажда след естествената топография на фермата, за да се избегне ерозия и отпадни води. За борба с вредителите се използват само естествени средства.

В ресторант El Tigre Vestido в хотела, готвачите се фокусират върху латиноамериканските аромати и иновативната костариканска кухня, вдъхновена от богатството на собствените им реколти и плантацията на био кафе. Всеки ден екип на хотела посещава оранжерии, овощни градини и био градини, за да подбере най-свежите съставки и да влеят автентичен аромат във всяко ястие.

Вече 30 години Finca Rosa Blanca се намира в сърцето на природата, но без да й пречи. Напротив, природа и хотел са постигнали невероятна симбиоза, нещо рядко срещано в света на индустрията. Определено това място за настаняване попада в класациите за най-устойчив хотел в света.

В края на този материал, искаме да апелираме към всички хотелиери, които искат да представят своето място за настаняване на нашата платформа и отговарят на основните изисквания- иновативност и устойчивост, да се свържат с нас на [email protected]. Дайте гласност на качествените продукти и услуги в България!

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]