fbpx

Заразени с коронавирус на първия чартър от Казахстан до Турция

Първият чартърен полет от Казахстан до турските курорти след дълга коронавирусна карантина постави под въпрос възобновяването на полетите между Турция и Русия. Проблемът е в броя на заразените с коронавирус туристи, които се летяха с чартъра и след това се настаниха в луксозни хотели в курортите на Турция, въпреки всички предпазни мерки, предприети от турската страна.

Сега турците сериозно се страхуват, че този инцидент ще се превърне в тежък аргумент за руските власти да не отварят турската дестинация през този летен туристически сезон. Освен това между Русия и Турция имаше и други “търкания” на базата на доставките на газ през „Южен поток“ и туристите, както вече се случи, могат да станат допълнителен, но съществен аргумент в този спор.

Според казахски медии, на борда на първия чартър, организирана от Анекс тур от Алмати до Анталия, има 4 туристи, заразени с коронавирус. Дргуи източници твърдят, че случаите са 12. Според някои съобщения, докато чакали резултатите от първоначалния тест, заразените са успели да се настанят в хотели и едва след това са били спешно изолирани в градската болница в Анталия, а тези, които са контактували с тях са били затворени в хотелските си стаи.

Смята се, че турските власти сериозно се опасяват, че Русия ще приеме този инцидент като аргумент, за да не отвори Турция за руските туристи.

Инцидентът е станал на фона на докладите на Турция за готовността при възникване не коронавирусни ситуации: за заразени туристи са отредени места в местни болници и хотели.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]