fbpx

Заразени с коронавирус на първия чартър от Казахстан до Турция

Първият чартърен полет от Казахстан до турските курорти след дълга коронавирусна карантина постави под въпрос възобновяването на полетите между Турция и Русия. Проблемът е в броя на заразените с коронавирус туристи, които се летяха с чартъра и след това се настаниха в луксозни хотели в курортите на Турция, въпреки всички предпазни мерки, предприети от турската страна.

Сега турците сериозно се страхуват, че този инцидент ще се превърне в тежък аргумент за руските власти да не отварят турската дестинация през този летен туристически сезон. Освен това между Русия и Турция имаше и други „търкания“ на базата на доставките на газ през „Южен поток“ и туристите, както вече се случи, могат да станат допълнителен, но съществен аргумент в този спор.

Според казахски медии, на борда на първия чартър, организирана от Анекс тур от Алмати до Анталия, има 4 туристи, заразени с коронавирус. Дргуи източници твърдят, че случаите са 12. Според някои съобщения, докато чакали резултатите от първоначалния тест, заразените са успели да се настанят в хотели и едва след това са били спешно изолирани в градската болница в Анталия, а тези, които са контактували с тях са били затворени в хотелските си стаи.

Смята се, че турските власти сериозно се опасяват, че Русия ще приеме този инцидент като аргумент, за да не отвори Турция за руските туристи.

Инцидентът е станал на фона на докладите на Турция за готовността при възникване не коронавирусни ситуации: за заразени туристи са отредени места в местни болници и хотели.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.