fbpx

За пример: Турция започна преговори със 70 страни в опит да спаси туризма, без ограничение на заетостта в хотелите

Турският министър на културата и туризма Нури Ерсой, подготвяйки се за откриването на сезона, стартира проекта за “телефонна дипломация”, той е позвънил на представители от 70 държави, за да им разкажат за здравната система на страната и че, благодарение на програмата за сертифициране, Турция е безопасна за туристите.

В допълнение, писма са изпратени до тези 70 страни, включително Русия, Германия, Обединеното кралство, Холандия, Белгия, Япония и Чехия, с подробна информация за мерките за сигурност, предприети от турските власти на всички нива (в транспорта, обществените места, хотели, плажове), както и списък на здравните заведения.

Ерсой каза още, че очаква възобновяването на вътрешния туризъм след фестивала на “Айд ал Фитър”, тоест в края на май. Той също така предположи, че гости от други страни могат да дойдат на почивка в Турция в средата на юни, освен ако, разбира се, не се влоши епидемиологичната ситуация в страната.

Междувременно управителите на турските плажове вече се готвят да приемат почиващите, като вземат предвид новите санитарни правила: броят на шезлонгите ще бъде намален наполовина, така че разстоянието между тях да бъде поне два метра.

В същото време турските учени твърдят, че плуването в морето или в басейн е абсолютно безопасно по отношение на вероятността от заразяване с COVID-19. Солта и дезинфектантите, използвани за почистване на басейните, неутрализират вируса.

Според проучването на IMWF на експерти от туристическата индустрия, Турция заема първо място (с показател 12, 2%) в прогнозите за възстановяване на туризма. „Секторът вярва, че Турция може да премине през този процес по-бързо от другите страни“, каза Ерсой. На второ място е Тайланд (11,7%), на трето е Китай (9,2%).

Турските власти също така не възнамеряват да ограничават заетостта на хотелите, поради съображения за санитарна безопасност, продължи министърът на туризма.

„Нямаме ограничения за заетост хотелите, има само нужда от осигуряване на социална дистанция. Независимо дали са общи части, шезлонги, маси “, отговори министърът. “Общоприетото социално разстояние в целия свят е 1,5 метра, ако се спазват тези 1,5 метра, тогава заетостта в хотелите не ни интересуса. Заетостта не е наш критерий, нашият критерий е социалната дистанция.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]