fbpx

Временно спират пътуванията до ЕС, Ryanair очакват да заземят 80% от самолетите си

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен предложи временно спиране пътуванията, които не са належащи, до Европейския съюз за 30 дни, в опит да ограничи разпространението на смъртоносния коронавирус. Фон дер Лейен информира лидерите на Групата на седемте напреднали индустриални икономики(G-7) за забраната по време на конферентен разговор в понеделник. Ограниченията, които подлежат на одобрение от лидерите на ЕС, могат да бъдат удължени „при необходимост“ след първоначалния период от 30 дни, каза тя в Twitter.

Предложението на комисията, изпълнителната власт на ЕС, идва, тъй като все по-голям брой държави-членки от 27-членния блок предприемат стъпки за забрана на пътуването до и от засегнатите региони, тъй като се опитват да спрат огнището у дома. Пътуването между ЕС и Великобритания ще бъде разрешено съгласно плана, който ще бъде финализиран във вторник, каза фон дер Лейен. Тъй като Европа вече е епицентър на огнището, новият план цели общ подход на страните членки на ЕС, така че пазара на блока да продължи да функционира без прекъсвания и да позволи свободното движение на стоки. Съгласно този план ще бъдат предоставени няколко изключения за пътуване, включително за граждани на ЕС, които се връщат у дома, за здравни работници и за учени, работещи по лечение на вируса.

Това на практика ще сложи край временно на входящия туризъм от други континенти в посока страни в ЕС.

Междувременно от Ryanair съобщиха,че след мерките, които налагат редица страни в Европа във връзка с разпространението на COVID-19, е възможно 80% от самолетите им да бъдат заземени през следващите 7-10 дни.

„Ryanair предприема всички необходими действия за намаляване на оперативните разходи и подобряване на паричните потоци във всяка от нашите авиокомпании. Ryanair е устойчива група от авиокомпании, с много силен баланс и значителна парична ликвидност, и можем, и ще го направим, с подходящи и навременни действия, да оцелеем чрез продължителен период от намалени или дори нулеви резервации за полети.“, каза изпълнителния директор на компанията Майкъл О‘Лари.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]