fbpx

Войната на платформите: Франция създава конкурент на Booking и Airbnb

Американските гиганти Airbnb и TripAdvisor, както Booking.com, скоро ще имат конкурент във Франция. Френското правителство планира да създаде национална платформа за резервации, посветена на туристите, които искат да имат достъп до оферти за Франция, като настаняване и ресторанти.

Проектът, чиято цена се оценява на 1,3 милиарда евро, ще бъде финансирана от Caisse des Dépôts и Bpifrance. Той е част от плана за възстановяване на туризма, обявен наскоро от премиера Едуар Филип. Общо правителството планира да инвестира 18 милиарда евро, за да помогне на туристическия сектор да се възстанови, след като пандемията от коронавирус го изложи на риск.

Онлайн платформата няма да е готова за това лято, но трябва да заработи до 2021 г. Според изпълнителния директор на Caisse des Dépôts, Ерик Ломбард, френският туризъм вече не трябва да зависи от платформи за наемане и резервиране на места за настаняване като Airbnb и Booking. Той подкрепя необходимостта от подобрена връзка с клиентите и в същото време платформа, която да предлага по-изчерпателна информация за туристическите атракции на страната, т.е. места за посещение, работно време,цени и др.

С този проект, ръководен от президента на Банката на териториите (Bank of the Territories) Оливие Сишел, френското правителство трябва да има пълен контрол върху туристическите оферти във Франция. Предизвикателството обаче остава огромно, тъй като няма да е лесно сред играчи като Airbnb и Booking.

Услугите, предлагана от Airbnb, е много популярна във Франция. 8,5 милиона французи са използвали услугите им през миналогодишните летни ваканции. Също така между 15 април и 15 май 2020 г. 21,2 милиона французи са търсили места за настаняване за следващите месеци на платформата.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]