fbpx

Война за шезлонги или нова политика за резервиране през летния сезон?

Вследствие на коронавирусната пандемия и множеството правила за социално дистанциране хотелиерите започнаха да говорят за проблем, който не се коментира много, но е сериозен и в основата на много конфликти в хотелите. А именно резервирането на шезлонги край басейна и на плажа и постоянния недостиг на свободни места.

Много туристи, почиващи на плажовете на България, Испания, Гърция, Турция и други популярни и масови дестинации предпочитат да запазят шезлонги до басейна рано сутрин. Дори преди закуска го „резервират“ с кърпа или други лични вещи, за да го използват през целия ден.

Експертите прогнозират “война за шезлонги”, която може да избухне по курортите на плажовете и на басейните в хотелите тази година. Поради правилата за социална дистанция, които изискват разстояние от един и половина до два метра, броят на шезлонгите ще бъде намален. Хотелиери от европейски дестинации увериха и че политиката, която забранява ранното резервиране ще бъде много строга и няма да подлежи на компромиси.

Други пък заявиха,че шезлонгите могат да бъдат “приковани” към определени зони и придвижването им ще бъде забранено.

Проблемът с недостига на шезлонги и ранното им резервиране е популярен в масови дестинации и популярни резорти. В Испания вече обявиха, че на плажовете ще има зони за семейства с деца и такива за двойки. Освен спасителите на плажа, ще има и персонал, който ще следи за социалното дистанциране и дезинфекцията.

Как обаче ще се случат в действителност нещата на басейни и плажове това лято предстои да разберем съвсем скоро.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]