fbpx

Великобритания въвежда 14-дневна карантина за туристи, които се връщат от чужбина

Британското правителство съобщи на авиокомпаниите, че ще въведе 14-дневен карантинен период за повечето хора, пристигащи от чужбина, за да се опитат да избегнат втори пик на пандемията на коронавирус, съобщи асоциация, представляваща авиокомпаниите в събота.

Организацията Airlines UK, които представляват British Airways, Easyjet и други британски авиокомпании, заявиха, че този ход изисква “надежден план за излизане от ситуацията” и трябва да се преразглежда всеки седмица. Авиокомпаниите заявиха, че това може да има “пагубно” въздействие върху авиационната индустрия и други сегменти на икономиката.

Планът за карантината за първи път беше докладван от вестник „Таймс“, които заявиха, че премиерът Борис Джонсън ще обяви в неделя, че пътници, пристигащи на летища и пристанища, включително британците, които се връщат от чужбина, ще трябва да се самоизолират за две седмици.

Според мерките, които вероятно ще влязат в сила в началото на юни, пътниците ще трябва да предоставят адреса, на който ще се самоизолират при пристигането си.

„Тези мерки ще помогнат за защитата на британската общественост и ще намалят предаването на вируса, когато преминем в следващата фаза и случаите намалеят“, съобщават “Таймс”, цитирайки техен източник от правителството.

Авиокомпаниите заявиха, че карантината ще удвои щетите, нанесени от пандемията върху авиационната индустрия, тъй като ще накара хората да не пътуват, когато се премахнат ограниченията. “Карантината би имала не само пагубно въздействие върху авиационната индустрия на Обединеното кралство, но и върху много широк кръг от сегменти в икономиката, включително и на множество други страни, които очакват английски туристи“, казва Карън Ди, изпълнителен директор на Асоциацията на летищните оператори.

“Ако правителството смята, че карантината е медицински необходима, тогава тя трябва да се прилага избирателно, следвайки науката, трябва да има ясна стратегия за излизане и икономическото въздействие върху ключовите сектори да бъде смекчено.”

Airlines UK заявиха, че ще следят ситуацията и че този ход се „ръководи от науката“, както и че авиокомпаниите ще се нуждаят от мерки за подкрепа, за да гарантират, че авиационният сектор ще премине през карантинния период.

Източник: The Times

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]