fbpx

Великобритания работи по създаване на “въздушни мостове” с дестинации в Европа с нисък риск


Премиерът на Великобирания Борис Джонсън подкрепя идеята за създаване на въздушни мостове, за да съживи перспективата за летните почивки в чужбина, чрез споразумения с европейски страни с нисък риск и малък процент заболеваемост.

Министрите и длъжностните лица работят aктивно върху плановете, които биха могли да дадат възможност на почиващите да избегнат новата 14-дневна карантина на Обединеното кралство, за да пътуват до страни, включително Португалия, Испания, Франция, Италия и Гърция.

Твърди се, че министър-председателят е “ангажиран дълбоко по въпроса и работи по вариантите”, след като правителството се изправи срещу правни действия от страна на авиокомпаниите и широко разпространени протести в туристическата индустрия срещу двуседмичната изолация, която влезе в сила в понеделник.

Потвърждаването на целта за установяване на връзки с чуждестранни дестинации, може да дойде още през тази седмица. Но всички коридори за пътуване би трябвало да съвпадат с промяната в съветите на Министерството на външните работи, забраняващо всички несъществени пътувания.

От Министерството на транспорта също се очаква да публикуват насоки за „безопасни“ пътувания след коронавирус, включително задължителни маски или покрития за лице, редовна употреба на дезинфекциращи препарати, безконтактно пътуване и социално дистанциране, когато е възможно.

Прилагането на правилото за два метра социална дистанция при полети е изключено, тъй като това би направило летенето финансово неизгодно. Вместо това ще има строги правила относно качването и напускането на самолетите, за да се сведе до минимум контактът.

Източник: The Telegraph

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]