fbpx

Ваканция и СПА Експо 2022 – Какво да очакваме от 38-то издание на туристическото изложение

На 24 и 25 февруари 2022 г., в Интер Експо Център – София ще се проведе 38-то издание на Международното туристическо изложение Ваканция & СПА. За разлика от 2020 и 2021, тази година събитието се очертава да бъде изцяло присъствено и под наслов „Да се върнем към нормалното!“. Събирайки десетки изложители – хотели, туроператори, хотелски доставчици и институции, изложението ще има и активна конферентна част през двата дни – можете да разгледате програмата тук.

Остават броени дни до началото на 38-то издание на туристическото изложение Ваканция & СПА. Какво да очакваме тази година от събитието?

След двете най-тежки години в историята на туризма в световен мащаб повече от 110 изложители от България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия и др. представят своя потенциал и атрактивни предложения в дните на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО.

Залагаме на много сериозна съпътстваща програма – изложението се превръща във форум, в място за споделяне на идеи и търсене на решения. Проблемите пред бранша са много, само в съвместната работа можем да открием ефективни решения за възстановяване.

Разкажете ни повече за програмата на изложението – кои са основните участници и какъв е интереса към събитието?

В поредица от събития с участието на десетки експерти от водещи компании в различни сфери на туристическата индустрия, хотелиери, туроператори, представители на дестинации, създатели и доставчици на нови технологи и  утвърдени журналисти ще дискутираме част от основните въпроси, които стоят пред бранша:

  • Финансови инструменти за възстановяване на бизнеса;
  • Значението на междуинституционалното взаимодействие при решаване на важни за доброто функциониране на бранша въпроси;
  • Доколко успяваме да създадем „продаваеми туристически продукти”?
  • Как да привличаме и развиваме качествени изложби, конференции, конгреси, спортни и корпоративни събития?
  • Кои са технологичните решения, които се очаква да намерят място в екосистемата за пътувания през следващата година?
  • Как да увеличим директните онлайн резервации?
  • Кои ключови фактори определят успеха и устойчивото развитие на туристическата дестинация?
  • Заличават ли съвременните технологии разликата между традиционните (ТО/ТА) и онлайн (ОТА) травъл агенции?
  • Защо е важно създаването на гаранционен фонд в туризма?

Няма как да изброя всички участници и лектори – те са над 25 само в събитията, които ние организираме, отделно има дискусии, презентации и семинари на Министерство на туризма, на браншови организации, компании и на част от изложителите.

Програмата е доста богата, два дни се оказаха твърде къси за всичко, което имаме да си кажем, интереса към форума е изключителен, а участниците са страхотни специалисти и смятаме, че ще се получи много полезно събитие, както като информация, така и като възможност за контакти и партньорства.

Можете да се запознаете с пълната програма на събитието тук.

Какви са условията за участие и посещение на Ваканция & СПА във връзка с все още съществуващи Covid мерки?

Разбира се, ще бъдат спазвани всички разпоредби за защита и хигиена, приложими по време на събитието. Достъпът ще бъде със зелен сертификат за ваксинация или преболедуване, отрицателен PCR тест от последните 72 часа или бърз тест от последните 24 часа. За удобство на участници и гости на входа на Експо Центъра работи лаборатория за бързи тестове.

Увеличен е размерът на пътеките между щандовете за осигуряване на необходимата безопасна и комфортна дистанция между участниците в изложението, осигурени са дезинфектанти на всички входове и изходи, на информационните дескове и на местата за хранене, както и по-често почистване на общите пространства, залите и контактните повърхности, а носене на маски в затворените пространства е задължително. За да могат да се проследят контактните лица в случай на съмнителни случаи за инфекция, фокусът ще е върху онлайн регистрацията на посетителите, както и регистрация на всички хора, участващи като изложители, доставчици, подизпълнители и др.

Какви са основните цели и резултати, които сте си поставили и очаквате от тазгодишното изложение?

Вече много години работим в подкрепа на туризма, нашата основна цел винаги е била да направим Ваканция & СПА още по-ефективно събитие. Днес това е още по-важно, тъй като всички се опитваме да ускорим рестарта на бизнеса след кризата. Туризмът е бизнес, който се случва на живо! Очакваме в двата дни на изложението събирането на участници и гости от различните сектори на туристическата индустрия да възстанови директният контакт, най-важното в момента. Доверие се гради лице в лице. 

Използвам случая да благодаря за подкрепата на Министерство на туризма и на всички организации, които застанаха зад Ваканция & СПА в този труден момент и помогнаха да се случи, въпреки проблемите – Българско конгресно бюро, Сдружение Бъдеще за туризма, Национално сдружение на общините, Български съюз за балнеология и Спа туризъм, както и на нашите партньори и колеги от URBO Studio и Василиадис Травел.

Припомняме, че тази година ние от 21Hoteliers ще бъдем партньор и изложител във „Ваканция и СПА“, където ще представим двете наши най-нови решения за хотелиерската индустрия.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]