fbpx

В помощ на бизнеса: Малките хотели в Гърция получават финансиране от ЕС

Очаква се малките туристически места за настаняване в Гърция, да имат достъп до фондовете на политиката за регионално развитие и сближаване на ЕС през първото тримесечие на 2021 г., заяви Гръцката конфедерация на предприятията за туристическо настаняване (SETKE).

Съобщението бе направено след среща, проведена между президента на SETKE Панайотис Токузис и гръцкия министър за развитие и инвестиции Адонис Георгиадис, която се съсредоточи върху искането на конфедерацията за включване на малки места за туризъм в програмите за развитие, тъй като досега този бизнес е бил изключен поради някои ограничения.

По време на срещата министър Георгиадис увери, че средствата за малките места за настаняване ще бъдат на разположение чрез програмата EPAnEK (Оперативна програма за конкурентоспособност, предприемачество и иновации), която ще започне през първото тримесечие на 2021 година.

„Министерството за развитие и инвестиции и неговият министър показаха прекомерна готовност да създадат програма за развитие, изключително за малките туристически места за настаняване, които днес страдат от последиците от пандемията на коронавирус“, заяви Токузис в съобщение.

Гръцката конфедерация на предприятията за туристическо настаняване представлява около 39 000 семейни туристически фирми. Предстои да се уточнят детайлите по финансирането и места за настаняване до колко легла ще могат да участват.

Програмата EPAnEK предлага фондове на ЕС за повишаване на конкурентоспособността и екстровертността на предприятията, за улесняване на прехода към качествено предприемачество, като същевременно насърчава иновациите и растежа на вътрешната добавена стойност. Това е една от регионалните оперативни програми на Споразумението за партньорство и сътрудничество одобрена от ЕС.

Източник: Greece travel pages

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]