fbpx

В името на туризма: Черна гора отмени всички органичения за руски и украински туристи

Руснаците ще могат да влизат на територията на Черна гора, без да представят отрицателни резултати от PCR тестване, заяви министърът на финансите и социалната защита, Милойко Спаич в Twitter днес.

„Радваме се да ви информираме, че всички ограничителни мерки, включително PCR тестовете, ще бъдат премахнати, за да могат гражданите на Руската федерация, Република Беларус, Украйна и Северна Македония да посещават Черна гора през туристическия сезон на 2021 г.“, се казва в съобщението.

Към този момент Черна гора остава една от най-благоприятните страни в Европа за туристически пътувания. През април властите на страната подновиха политиката за безвизов режим за руските туристи до 90 дни, от 1 април до 31 октомври 2021 г. В допълнение кампанията за ваксиниране на жителите на Черна гора продължава активно в страната, със сериозен акцент върху работниците в туристическата индустрия и персонала в хотелиерството. Като се има предвид, че населението на Черна гора е около 600 хиляди души, тя ще може да постигне колективен имунитет до началото на активния летен сезон.

Друга дестинация, традиционно популярна сред руските туристи- Албания, също обяви безвизов режим за граждани на Русия от 1 април до 31 декември 2021 година.

Припомняме, че ръководителят на Уралската туристическа асоциация, Михаил Малцев обяви преди седмица, че България може да се превърне в адекватен заместител на Турция за лятна почивка на руските граждани. По-рано в понеделник руският вицепремиер Татяна Голикова заяви, че е взето решение за ограничаване на въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни.

„Бих излязъл с предложение за намиране на алтернатива на Турция. България спокойно може да се превърне в нея, а климатичните условия там са изключително добри. Африканска държава не може да бъде напълно алтернатива – нито Тунис, нито Мароко. Отварянето на Египет може да е решение, но аз съм категорично за българската дестинация. Въпреки че Египет е целогодишна дестинация, но през лятото е прекалено горещо.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.