fbpx

В името на туризма: Черна гора отмени всички органичения за руски и украински туристи

Руснаците ще могат да влизат на територията на Черна гора, без да представят отрицателни резултати от PCR тестване, заяви министърът на финансите и социалната защита, Милойко Спаич в Twitter днес.

„Радваме се да ви информираме, че всички ограничителни мерки, включително PCR тестовете, ще бъдат премахнати, за да могат гражданите на Руската федерация, Република Беларус, Украйна и Северна Македония да посещават Черна гора през туристическия сезон на 2021 г.“, се казва в съобщението.

Към този момент Черна гора остава една от най-благоприятните страни в Европа за туристически пътувания. През април властите на страната подновиха политиката за безвизов режим за руските туристи до 90 дни, от 1 април до 31 октомври 2021 г. В допълнение кампанията за ваксиниране на жителите на Черна гора продължава активно в страната, със сериозен акцент върху работниците в туристическата индустрия и персонала в хотелиерството. Като се има предвид, че населението на Черна гора е около 600 хиляди души, тя ще може да постигне колективен имунитет до началото на активния летен сезон.

Друга дестинация, традиционно популярна сред руските туристи- Албания, също обяви безвизов режим за граждани на Русия от 1 април до 31 декември 2021 година.

Припомняме, че ръководителят на Уралската туристическа асоциация, Михаил Малцев обяви преди седмица, че България може да се превърне в адекватен заместител на Турция за лятна почивка на руските граждани. По-рано в понеделник руският вицепремиер Татяна Голикова заяви, че е взето решение за ограничаване на въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни.

„Бих излязъл с предложение за намиране на алтернатива на Турция. България спокойно може да се превърне в нея, а климатичните условия там са изключително добри. Африканска държава не може да бъде напълно алтернатива – нито Тунис, нито Мароко. Отварянето на Египет може да е решение, но аз съм категорично за българската дестинация. Въпреки че Египет е целогодишна дестинация, но през лятото е прекалено горещо.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]