fbpx

Увеличение на случаите с Covid-19 сред служителите на хотели в Турция

В Турция се отчита увеличение на броя на случаите на инфектирани с Covid-19 сред работещите в туристическата индустрия. При установяване на зараза, служителите се изолират в общежитията, в които живеят. Туристите пък изолират в специално оборудвани секции на хотели. Това съобщи президента на Медицинската камара в Анталия Нурсел Сахин.

Тя поясни, че според нея карантинните мерки са изоставени твърде бързо – това показа неотдавна проведената ваканция в страната Курбан-Байрам, както и началото на сватбения сезон. Шахин поиска от турските власти да публикуват реална картина за броя на заразите, като отбеляза, че официалните данни не съответстват на реалността и са умишлено занижени.

„Досега защитавахме добре Анталия. Все още сме в добра позиция в сравнение с други провинции на Турция, но не можем да разчитаме само на индивидуалната отговорност на гражданите“, подчерта ръководителят на Медицинската камара.

В резултат на това непланираните проверки за сигурност в хотелите станаха по-чести, но не се планира затягане на правилата. Такива мерки обаче също не са изключени.

Припомняме, че турското Министерство на вътрешните работи проверява ресторанти и други места за забавления в курортните зони (барове, дискотеки, яхти) всеки уикенд. В хода на такива проверки на всички гости се измерва температурата и също така следят дали се спазват режимът за носене на маски и социалното разстояние.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]