fbpx

Увеличение на случаите с Covid-19 сред служителите на хотели в Турция

В Турция се отчита увеличение на броя на случаите на инфектирани с Covid-19 сред работещите в туристическата индустрия. При установяване на зараза, служителите се изолират в общежитията, в които живеят. Туристите пък изолират в специално оборудвани секции на хотели. Това съобщи президента на Медицинската камара в Анталия Нурсел Сахин.

Тя поясни, че според нея карантинните мерки са изоставени твърде бързо – това показа неотдавна проведената ваканция в страната Курбан-Байрам, както и началото на сватбения сезон. Шахин поиска от турските власти да публикуват реална картина за броя на заразите, като отбеляза, че официалните данни не съответстват на реалността и са умишлено занижени.

„Досега защитавахме добре Анталия. Все още сме в добра позиция в сравнение с други провинции на Турция, но не можем да разчитаме само на индивидуалната отговорност на гражданите“, подчерта ръководителят на Медицинската камара.

В резултат на това непланираните проверки за сигурност в хотелите станаха по-чести, но не се планира затягане на правилата. Такива мерки обаче също не са изключени.

Припомняме, че турското Министерство на вътрешните работи проверява ресторанти и други места за забавления в курортните зони (барове, дискотеки, яхти) всеки уикенд. В хода на такива проверки на всички гости се измерва температурата и също така следят дали се спазват режимът за носене на маски и социалното разстояние.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.