fbpx

Украйна затвори границите си, но това няма да се отрази на изходящия туризъм

От полунощ на 29 август до 28 септември включително, на чуждите граждани и лица без гражданство е забранено да влизат в Украйна поради пандемията на коронавирус.

Това решение е взето на правителствено заседание по-рано днес (26 август). Според премиера Денис Шмигал Министерството на външните работи трябва да информират чуждестранните партньори за това решение и „да се извърши цялата дипломатическа работа по този въпрос“.

Сега в страната ще могат да влязат само онези чужденци, които имат разрешение за пребиваване, студенти в украински университети, както и представители на международни мисии и гости на дипломатически мисии. Що се отнася до туристите, има достъп само за тези, които преминават транзитно и заминават за трета страна в рамките на два дни.

В същото време въпросът, който най-много вълнува туристическата индустрия на Украйна и основните пазари, които приемат украински туристи, дали ограниченията важат за туристите, които летят в чужбина – беше решен положително: забраната няма да се отрази на техните пътувания.

В самата страна обаче така нареченият адаптивен карантинен режим се удължава с два месеца – до 31 октомври. Развлекателните заведения и ресторантите, организиращи подобни програми, няма да работят, концертните дейности са забранени.

Правителството предприе такива мерки във връзка с рязко увеличаване на честотата на COVID-19 в Украйна, което започна преди две седмици. Според Министерството на здравеопазването през последния ден са регистрирани 1670 нови случая на инфекция. Общо в страната са потвърдени повече от 110 хиляди случая на COVID-19 от началото на епидемията, 2,3 хиляди пациенти са починали, 53,4 хиляди са се възстановили.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]