fbpx

Украйна затвори границите си, но това няма да се отрази на изходящия туризъм

От полунощ на 29 август до 28 септември включително, на чуждите граждани и лица без гражданство е забранено да влизат в Украйна поради пандемията на коронавирус.

Това решение е взето на правителствено заседание по-рано днес (26 август). Според премиера Денис Шмигал Министерството на външните работи трябва да информират чуждестранните партньори за това решение и „да се извърши цялата дипломатическа работа по този въпрос“.

Сега в страната ще могат да влязат само онези чужденци, които имат разрешение за пребиваване, студенти в украински университети, както и представители на международни мисии и гости на дипломатически мисии. Що се отнася до туристите, има достъп само за тези, които преминават транзитно и заминават за трета страна в рамките на два дни.

В същото време въпросът, който най-много вълнува туристическата индустрия на Украйна и основните пазари, които приемат украински туристи, дали ограниченията важат за туристите, които летят в чужбина – беше решен положително: забраната няма да се отрази на техните пътувания.

В самата страна обаче така нареченият адаптивен карантинен режим се удължава с два месеца – до 31 октомври. Развлекателните заведения и ресторантите, организиращи подобни програми, няма да работят, концертните дейности са забранени.

Правителството предприе такива мерки във връзка с рязко увеличаване на честотата на COVID-19 в Украйна, което започна преди две седмици. Според Министерството на здравеопазването през последния ден са регистрирани 1670 нови случая на инфекция. Общо в страната са потвърдени повече от 110 хиляди случая на COVID-19 от началото на епидемията, 2,3 хиляди пациенти са починали, 53,4 хиляди са се възстановили.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.