fbpx

Удар: България не попадна в списъка за пътуване без карантина на Великобритания

Правителството на Обединеното кралство разкри списъка си с „безопасни“ държави, между които пътуването ще бъде разрешено свободно от 10 юли без карантина до английските летища. Голям удар за българския туризъм е факта, че България не попада в списъка и не е сред 59-те страни от “въздушния коридор”

Ето обяснение как работи новата политика за пътуване и кои страни участват в новите „коридори “.

Карантината все още е в сила до 10 юли

В момента всеки пристигащ във Великобритания трябва да бъде поставен под карантина за 14 дни, като съобщи на властите къде ще отседнат през това време. Това е така от 8 юни. Понастоящем има много малък списък с изключения, предимно медицински специалисти, товарни работници и чуждестранни служители. Неспазването на закона може да доведе до глоба в размер на 100 британски лири (124 долара) и нарушаването на правилото за самоизолация, продължило две седмици, може да доведе до глоба в размер на 1000 лири (1,240 долара).

От 10 юли посетителите от „страни от коридора за пътуване“ могат да пътуват свободно, без карантина

Испания, Италия, Франция и Германия бяха потвърдени, че са включени в „зелен“ списък, което означава, че пътуването е безопасно за и от тези страни, без карантина при връщане.

Правителството на Великобритания предостави списък днес, в който има 59 държави, в които не е необходима самоизолация при пристигането в Англия, които се считат за „коридори за пътуване с Великобритания.”

Ето и пълен списък на страните:

Андора, Германия, Нова Зеландия, Антигуа и Барбуда, Гърция, Норвегия, Аруба, Гренландия, Полша, Австралия, Гренада, Реюнион, Австрия, Гваделупа, Сан Марино, Бахамски острови, Хонконг, Сърбия, Барбадос, Унгария, Сейшели, Белгия, Исландия , Южна Корея, Бонайре, Синт Евстатий и Саба, Италия, Испания, Хърватия, Ямайка, Сейнт Бартелеми, Кюрасао, Япония, Сейнт Китс и Невис, Кипър, Лихтенщайн, Сейнт Лусия, Чехия, Литва, Сейнт Пиер и Микелон, Дания, Люксембург, Швейцария, Доминика, Макао, Тайван, Фарьорски острови, Малта, Тринидад и Тобаго, Фиджи, Мавриций, Турция, Финландия, Монако, Ватикан, Франция, Холандия, Виетнам, Френска Полинезия и Нова Каледония.

„Телеграф“ съобщи, че списъкът е определен от Съвместния център за биологична сигурност, в тясно сътрудничество с Министерство на здравеопазването в Англия и главния държавен лекар, който извърши оценка на риска на всички страни от списъка, за да се види дали карантината може да бъде премахната.

Много държави остават в „червен“ списък, което означава, че пътуването не е възможно.

Източник: Forbes/ Telegraph

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]