fbpx

Удар: България не попадна в списъка за пътуване без карантина на Великобритания

Правителството на Обединеното кралство разкри списъка си с „безопасни“ държави, между които пътуването ще бъде разрешено свободно от 10 юли без карантина до английските летища. Голям удар за българския туризъм е факта, че България не попада в списъка и не е сред 59-те страни от „въздушния коридор“

Ето обяснение как работи новата политика за пътуване и кои страни участват в новите „коридори “.

Карантината все още е в сила до 10 юли

В момента всеки пристигащ във Великобритания трябва да бъде поставен под карантина за 14 дни, като съобщи на властите къде ще отседнат през това време. Това е така от 8 юни. Понастоящем има много малък списък с изключения, предимно медицински специалисти, товарни работници и чуждестранни служители. Неспазването на закона може да доведе до глоба в размер на 100 британски лири (124 долара) и нарушаването на правилото за самоизолация, продължило две седмици, може да доведе до глоба в размер на 1000 лири (1,240 долара).

От 10 юли посетителите от „страни от коридора за пътуване“ могат да пътуват свободно, без карантина

Испания, Италия, Франция и Германия бяха потвърдени, че са включени в „зелен“ списък, което означава, че пътуването е безопасно за и от тези страни, без карантина при връщане.

Правителството на Великобритания предостави списък днес, в който има 59 държави, в които не е необходима самоизолация при пристигането в Англия, които се считат за „коридори за пътуване с Великобритания.“

Ето и пълен списък на страните:

Андора, Германия, Нова Зеландия, Антигуа и Барбуда, Гърция, Норвегия, Аруба, Гренландия, Полша, Австралия, Гренада, Реюнион, Австрия, Гваделупа, Сан Марино, Бахамски острови, Хонконг, Сърбия, Барбадос, Унгария, Сейшели, Белгия, Исландия , Южна Корея, Бонайре, Синт Евстатий и Саба, Италия, Испания, Хърватия, Ямайка, Сейнт Бартелеми, Кюрасао, Япония, Сейнт Китс и Невис, Кипър, Лихтенщайн, Сейнт Лусия, Чехия, Литва, Сейнт Пиер и Микелон, Дания, Люксембург, Швейцария, Доминика, Макао, Тайван, Фарьорски острови, Малта, Тринидад и Тобаго, Фиджи, Мавриций, Турция, Финландия, Монако, Ватикан, Франция, Холандия, Виетнам, Френска Полинезия и Нова Каледония.

„Телеграф“ съобщи, че списъкът е определен от Съвместния център за биологична сигурност, в тясно сътрудничество с Министерство на здравеопазването в Англия и главния държавен лекар, който извърши оценка на риска на всички страни от списъка, за да се види дали карантината може да бъде премахната.

Много държави остават в „червен“ списък, което означава, че пътуването не е възможно.

Източник: Forbes/ Telegraph

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.