fbpx

Турски хотелиери коментираха цените през настоящия сезон

Международните полети между Турция и Русия бяха възобновени от 1 август. Очаква се и чартърните полети да започнат на 10 август. Ръководителят на Федерацията на хотелиерите в Турция, Сури Чорабати увери, че цената за почивка в хотелите ще остане на нивото от миналата година.

„Текущите цени са посочени в договори с туроператори, подписани през 2019 г., и те продължават да действат. Цените няма да се повишат, въпреки че разходите на хотелите са се увеличили поради мерки срещу разпространението на коронавирус. Някои хотели дори намаляват цените, за да привлекат клиенти“, коментира Сури Чорабати.

Ръководителят на Федерацията на хотелиерите добави още, че турските хотели ще продължат да работят, дори ако заразен с COVID-19 гост бъде идентифициран в обекта. Според него хотелиерите се подготвяли за подобни случаи – оборудвали са специални стаи за изолация, инструктирали са персонала. Такава система обаче работи само в сертифицирани хотели.

Експертите в туризма отбелязват, че въпросите за цените за почивка в Турция имат съвсем реална обосновка.

Проблемът наистина не е, че хотелиерите са повишили тарифите, а това, че по-голямата част от бюджетните три и четири звездни хотели през този сезон не са успели да започнат работа, тъй като не могат да изпълнят всички 132 изисквания за сигурност и е по-евтино да не се отварят изобщо.

В момента на турския пазар са отворени предимно пет звездните хотели, заради това средната цена за ваканция стана по-висока от миналата година. Освен това, както добавят специалистите в туристическата индустрия, поради покачването на курса на долара, цените в рубли станаха малко по-високи.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]