fbpx

Турската асосиация на хотелиерите за новите цени, бюфетите и сертификатите

Президентът на турската асоциация на хотелиерите (TÜROB) Мюбера Ересин разказа пред Bloomberg за това как индустрията в Турция се подготвя за възобновяване на туризма – за новите цени, системата all inclusive и сертификатите за сигурност.

Според Ересин един от най-важните проблеми след епидемията ще бъде увеличаването на цените на помещенията и услугите и съответно ценообразуването за крайния клиент. Ръководителят на асоциацията е сигурна, че увеличението на цените е неизбежно. “Промените, очакват маркетинга като цяло. Понастоящем TÜROB обучава участниците на пазара в управлението на приходите, ценообразуването, анализа на пазара и бюджета.”

Непосредствено след края на пандемията, на гостите ще бъде предложено само компексно меню, но това не означава, че браншът се е отказал от концепцията all inclusive завинаги, обясни Ересин. Всичко ще бъде възстановено, щом епидемиологичната ситуация в света се подобри. Ще бъдат запазени само новите норми и стандарти, свързани с безопасността, включително храна, почистване, социална дистанция.

Министерството на културата и туризма на Турция създаде комисия за сертифициране на места за настаняване и хранене. Състои се от представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и Министерството на търговията, Научния комитет, TÜROB и др. Комисията разработва протоколи и определя принципите за безопасна работа на индустрията. „Доверието на потребителите, осигуряване на безопасност за тях и персонала, положителното настроение, сме убедени, че ще допринесе значително за развитието на нашия сектор“, каза Ересин.

Коронавирусната епидемия е случай, който никой не би могъл да предвиди предварително. Пандемията е засегнала целия свят и прогнозите за нейния край са много различни. „Докато този бурен процес продължава, е трудно да се правят планове за бъдещето“, сподели ръководителят на TÜROB. Тя отбелязва, че сега е невъзможно да се предвиди кога ситуацията ще се нормализира и колко време ще отнеме, следователно е невъзможно да се предвидят числата, с които браншът ще завърши годината, която започна толкова добре за нея.

От асоциацията се надяват, че пазарът ще започне да се възстановява от средата на юни. „Чакаме деня, в който властите ще кажат, че може да излезем навън спокойно, и ние ще подготвим нашите хотели. Основното е, че след като коронавирусът ще се променят много практики и индустриални стандарти, ще отнеме вече да се свикне с новата ситуация“, обобщи експертът.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]