fbpx

Турската асосиация на хотелиерите за новите цени, бюфетите и сертификатите

Президентът на турската асоциация на хотелиерите (TÜROB) Мюбера Ересин разказа пред Bloomberg за това как индустрията в Турция се подготвя за възобновяване на туризма – за новите цени, системата all inclusive и сертификатите за сигурност.

Според Ересин един от най-важните проблеми след епидемията ще бъде увеличаването на цените на помещенията и услугите и съответно ценообразуването за крайния клиент. Ръководителят на асоциацията е сигурна, че увеличението на цените е неизбежно. „Промените, очакват маркетинга като цяло. Понастоящем TÜROB обучава участниците на пазара в управлението на приходите, ценообразуването, анализа на пазара и бюджета.“

Непосредствено след края на пандемията, на гостите ще бъде предложено само компексно меню, но това не означава, че браншът се е отказал от концепцията all inclusive завинаги, обясни Ересин. Всичко ще бъде възстановено, щом епидемиологичната ситуация в света се подобри. Ще бъдат запазени само новите норми и стандарти, свързани с безопасността, включително храна, почистване, социална дистанция.

Министерството на културата и туризма на Турция създаде комисия за сертифициране на места за настаняване и хранене. Състои се от представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и Министерството на търговията, Научния комитет, TÜROB и др. Комисията разработва протоколи и определя принципите за безопасна работа на индустрията. „Доверието на потребителите, осигуряване на безопасност за тях и персонала, положителното настроение, сме убедени, че ще допринесе значително за развитието на нашия сектор“, каза Ересин.

Коронавирусната епидемия е случай, който никой не би могъл да предвиди предварително. Пандемията е засегнала целия свят и прогнозите за нейния край са много различни. „Докато този бурен процес продължава, е трудно да се правят планове за бъдещето“, сподели ръководителят на TÜROB. Тя отбелязва, че сега е невъзможно да се предвиди кога ситуацията ще се нормализира и колко време ще отнеме, следователно е невъзможно да се предвидят числата, с които браншът ще завърши годината, която започна толкова добре за нея.

От асоциацията се надяват, че пазарът ще започне да се възстановява от средата на юни. „Чакаме деня, в който властите ще кажат, че може да излезем навън спокойно, и ние ще подготвим нашите хотели. Основното е, че след като коронавирусът ще се променят много практики и индустриални стандарти, ще отнеме вече да се свикне с новата ситуация“, обобщи експертът.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.