fbpx

Туроператорите във Великобритания с искане към държавата

Търговските лидери обявиха, че агентите и служителите на туроператорите трябва да бъдат класифицирани като „задължителни работници“( essential workers), тъй като те продължават да водят преговори с клиентите да променят датите на своите резервации, а не да ги анулират и извършват огромен обем от работа.

Много туристически фирми планират да кандидатстват за правителствената схема за задържане на работа (Coronavirus Job Retention Scheme), според която държавата им покрива до 80% от заплатите на служителите си, ако не могат да работят в резултат на коронавируса. Някои мениджъри на агенции обаче казват, че екипите им са заети както винаги, но възстановяват суми по резервии и обработват анулирания, а не продават ваканции, които носят приходи.

Бележка от автора– На английски furloughed, което в тяхното законодателство означава неплатен отпуск. В тази ситуация държавата покрива до 80% от заплатата на служителя. Туристическите агенции и туроператорите изискват от английското правителство да поеме част от разходите по заплатите им, въпреки ,че реално извършват работа, но просто не генерират приходи.

Фил Нътъл, управляващ директор на Travel Village Group, е писал до ABTA, за да поиска от търговската асоциация да лобира пред правителството да постави агентите в тази категория (задължителни работници- essential workers).

Той пише: „За туристическата индустрия би било напълно подходящо, правителството да даде някакво облекчаване на членовете на ABTA, които се нуждаят от повече работещи хора, за да бъдат в крак с административната работа и възстановяване на средствата.“

Говорейки за Travel Weekly, Нътъл добави: „Ние се занимаваме с анулиране и презаписвания и за да поддържаме нивата на обслужване на клиентите ни, се нуждаем от изключение. Това са фронтови работници, помагащи на хиляди хора и правителството трябва да признае това.”

Чарлз Дънкомб, директор на компанията Holidaysplease, казва: „Нашата индустрия предоставя жизненоважна услуга за британските граждани и тя просто би затрупала министерството на външните работи, ако направим крачка назад и пуснем персонала в неплатен отпуск. Ние не печелим приходи от тези услуги, така че в никакъв случай не го правим, за да печелим двойно ”

Шефът на Kuoni Travel Дерек Джоунс подчерта разликата между туризма и другите сектори – изтъквайки случая на Pure Gym, които казаха, че има „100% спиране на приходите, но и 100% намаление на разходите“. Във видео интервю за Travel Weekly Дерек каза: „Туристическата индустрия не е толкова проста. Когато нещо приключи, то не приключва( When it shuts down, it doesn’t shut down).”

Източник: Travel Weekly

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]