fbpx

Туристите в Русия ще бъдат компенсирани с до 180 евро на човек за пътувания в страната

Правителството на Русия ще отпусне 15 милиарда рубли (183 млн. евро) за частично компенсиране на разходите на руснаците за туристически пътувания в страната. Това заяви премиерът Михаил Мишустин по време на доклад пред депутатите от Държавната дума.

Според него на туристите ще бъдат възстановени от 5 до 15 хиляди рубли (60 до 180 евро), в зависимост от избраната почивка или екскурзия. “Тези пари ще бъдат използвани за частично възстановяване на разходите на хората, които решат да почиват в руските региони до края на тази година”, каза премиерът.

За да получат бонус, туристите ще трябва да отидат на уебсайта Russia.travel, да изберат регион, който искат да посетят, оферта от един от партньорите и да направят резервация на неговия уебсайт. Трябва да се отбележи, че регионите с високо търсене не попадат в „пилотния период“ на програмата през лятото на 2020 г.: Крим, Севастопол, Краснодарски край, Алтайски край и Република Алтай.

Продължителността на екскурзията трябва да е най-малко 5 нощувки,а цената най-малко 25 хиляди рубли (300 евро). Размерът на обезщетението се изчислява на база 5000 рубли. на всеки 25 хиляди рубли. Максималното възможно компенсиране на един турист е 15 хиляди рубли (180 евро).

Генералният директор на TUI Русия и СНГ, Тарас Демура изпрати официален коментар до медиите: „Това е добра мярка за социална подкрепа за пътуващите руснаци. И освен това, за туроператорите това е допълнителен маркетингов инструмент за стимулиране на продажбите на туристически пакети в местни руски дестинации, мотивиращи туристите да получават и частична компенсация.”

Той каза още, че TUI са потвърдили пред Министерството на туризма готовността си да участват в програмата и да включат туристически пакети в различни направления, включително Бурятия, Карелия, област Калининград, област Иркутск, област Сахалин, Приморски край.

Припомняме, че в допълнение към това се планира да се субсидират както авиокомпаниите, така и туроператорите. По-специално, вицепремиерът на Руската федерация Дмитрий Чернишенко предложи да се компенсират туроператорите с част от цената на билетите, като част от пакетните турове в Русия.

Източник: russia.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]