fbpx

Туристическо лято 2021: Някои дестинации в Европа с по – високи нива на резервации спрямо 2019 година

Мадрид и Барселона са възстановили нивата на своята туристическа активност през лятото на 2021 година. Според данни, публикувани миналата седмица от World Hotel Index на SiteMinder, хотелските резервации в тези два града са надхвърлили нивата, регистрирани преди пандемията. По – конкретно, от началото на годината и до края на месец октомври търсенето на хотели в испанската столица се е увеличило със 102% спрямо същия период на 2019 г., преди избухването на пандемията.

Според данните консолидирането на хотелското възстановяване в Испания отвъд крайбрежните градове, които регистрираха голям наплив през лятото, съвпада и с повторното отваряне на предлагането на градски дейности в цялата страна. В този смисъл ръстът на хотелските резервации в Мадрид и Барселона също е по – висок, отколкото в други големи европейски столици като Париж, с 93,4% повече резервации спрямо 2019 г., Лондон (91,9%), Амстердам (81,4%) и Берлин (74,3%).

Цифрите също така показват, че Испания е един от основните двигатели за възстановяване на пътуванията в цяла Европа след пандемията, тъй като надхвърли със 111% хотелските резервации от лятото на 2019 г., докато средното световно ниво за същата категория е 80,9%. В допълнение, SiteMinder заявяват, че международният туризъм също продължава възстановяването си, след като през последния месец надмина вътрешния туризъм за първи път от началото на пандемията.

Друга дестинация, която също е по пътя на възстановяването е Германия. В 400 канала за хотелски резервации по целия свят делът на резервациите за германски хотели, направени през октомври 2021 г., е 30,8%. За Германия този дял е достигнал нивото отпреди пандемията.

На вътрешните пазари ефектът от пандемията отслабна: търсенето през септември беше с 24,3% по-ниско в сравнение със същия месец на 2019 г., докато през август спадът беше 32,6%. Като пример, търсенето в Русия беше значително по-високо в сравнение с септември 2019 г. (29,3%), въпреки че на други големи пазари то остава под нивата преди пандемията. На регионална база търсенето е с 69% по-ниско в Азиатско-Тихоокеанския регион в сравнение със същия месец на 2019 г., докато в Европа спадът е 50,3%, в Северна Америка 30% и в Латинска Америка 39%.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.