fbpx

Туристическият бизнес в Европа: По-обединен от всякога?

Силно засегнати от разпространението на Covid-19 в Европа, в продължение на няколко седмици, туристическите бизнеси остава силно обединени, черпят опит от проблемите си и си помагат взаимно, полагайки грижи за хората, които се борят с вируса.

Хотели за лекари във Франция

Френският съюз на хотелите и индустрията (UMIH) обяви предоставянето на хотели за лекари и медицински сестри. По този начин организацията на работодателите гарантира, че здравните работници получават настаняване, кетъринг в стаите, пране и цифрови услуги, като безплатен WI-FI.

“Ние реагираме на тази криза и чакаме рамката и инструкциите, определени от правителството, да осигурят подкрепа възможно най-бързо на медицинския персонал”, обявиха от организацията в прессъобщение.

Кораби като плаващи болници край Италия

Круизната компания MSC предложи чрез дъщерното си дружество Grandi Navi Veloci (GNV) да предостави ферибот, който може да бъде трансформиран в болничен кораб в Италия. Това беше направено с цел да се справят с евентуалния недостиг на легла, причинен от COVID-19. За този проект бяха споменати три кораба с общо над 2000 каюти.

Транспорт с минимална цена в Швейцария

В Швейцария компанията за коли под наем Hertz обяви, че ще предостави 1000 превозни средства по себестойност(cost price-сума, която не носи печалба на компанията). Офертата е насочена към всички, които правят нещо изключително в наши дни: лекари, медицински сестри, фармацевти, хора от гражданската защита и армията. Поради спадащото търсене, швейцарските федерални железници намалиха обществения транспорт от 19 март. По този начин офертата на Hertz идва в подходящия момент за много хора.

Хотели се превръщат в болници в Испания

И в Испания туристическите бизнеси остават обединени. В Мадрид, Gran Hotel Colon, беше превърнат миналата седмица в медицински център, за да се грижат за най-малко сериозните случаи на коронавирус, за които не е необходима хоспитализация. Това ще “облекчи натиска” в болниците и ще “освободи стаите”, се казва в съобщение на мадридския регион. Друг четиризвезден хотел в града, Marriot Auditorium, също ще бъде превърнат в медицински център в следващите дни. Общо хотелската асоциация в испанската столица обяви, че е предоставила „9000 легла, в повече от 40 хотела за подпомагане на пациенти, страдащи от коронавирус“.

Апартаменти в Германия в помощ срещу вируса

Сега ваканционните апартаменти в Берлин остават празни, тъй като туризма не функционира. Местните власти обсъждат как да ги използват по време на криза. „Имаме хиляди апартаменти в Берлин, които преди бяха отдавани под наем на почиващи, но сега са празни заради кризата“, казва депутатът от „Зелените“ Катрин Шмидбергер. “Би било възможно да се настанят хора, които трябва да бъдат под карантина, но не трябва да остават вкъщи, защото те биха могли да заразят семействата „

Източник: Tourism Review

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]