fbpx

„Туристическата индустрия – позитивизъм по време на Ковид кризата”- Черноморски туристически форум ще се проведе на 28 ноември

За 13-ти пореден път Варненска туристическа камара ще проведе своя Черноморски туристически форум – единственото събитие в региона, което обединява бизнеса и науката в общ стремеж към обсъждане на важни актуални теми в развитието на туризма.

Тази година темата на форума съответства на най-значимото събитие, белязало негативно световното развитие – пандемията Covid-19. Както е добре известно, туризмът е един от най-засегнатите сектори. Огромните икономически и социални последици застрашават бъдещото съществуване на туристическите предприятия от всички сектори на туристическото предлагане.

На фона на тази непозната по мащабите си криза, бизнесът не изпада в песимизъм и търси начини и пътища за своето оцеляване. Затова и членовете на Варненска туристическа камара, най-старата браншова организация в града и региона, която обединява повече от 50 членове, представители на всички сектори на туристическата индустрия, учебни заведения и професионални организации, решиха темата на форума да бъде „Туристическата индустрия – позитивизъм по време на Ковид кризата”.

Задачите и целите на конференцията са споделянето, от една страна, на бъдещите действия на общините, фирмите и държавата, а от друга, на добрите практики от изминалия период. Предстои обсъждането на нови идеи и виждания, запознаване с успешни бизнес модели, оформяне на предложения към държавните и общинските органи за повишаване на ефективността на политиката за подпомагане на бизнеса през следващия труден период.

Водени от девиза на организацията „Заедно можем повече!” форума ще се проведе с активното участие на представители на всички сектори на туристическото предлагане – хотелиери и ресторантьори, туроператори и турагенти, екскурзоводи, ръководители на браншови организации. В конференцията ще участват представители на Министерството на туризма и на дирекция „Туризъм“ в Община Варна.
Всички участници, изхождайки от проблемите, ще споделят своя позитивен опит и очаквания, ще поставят и своите нерешени проблеми пред властите, отправяйки конкретни предложения.

Наред с това своя принос ще дадат и представители на науката с разработването на доклади, свързани с темата на конференцията, които ще бъдат издадени в специален сборник.

Ще бъде изработен и доклад с предложения на всички участници към държавата с цел успешно справяне с последиците от Ковид-19 и по-бързо възстановяване на сектора.

Форумът ще се проведе в онлайн вариант, като само лекторите ще бъдат на място, спазвайки всички противоепидемични предписания на контролните органи. Събитието се организира с подкрепата на Община Варна, Министерство на туризма, Икономически университет – Варна и катедра Икономика и организация на туризма.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.