fbpx

„Туристическата индустрия – позитивизъм по време на Ковид кризата”- Черноморски туристически форум ще се проведе на 28 ноември

За 13-ти пореден път Варненска туристическа камара ще проведе своя Черноморски туристически форум – единственото събитие в региона, което обединява бизнеса и науката в общ стремеж към обсъждане на важни актуални теми в развитието на туризма.

Тази година темата на форума съответства на най-значимото събитие, белязало негативно световното развитие – пандемията Covid-19. Както е добре известно, туризмът е един от най-засегнатите сектори. Огромните икономически и социални последици застрашават бъдещото съществуване на туристическите предприятия от всички сектори на туристическото предлагане.

На фона на тази непозната по мащабите си криза, бизнесът не изпада в песимизъм и търси начини и пътища за своето оцеляване. Затова и членовете на Варненска туристическа камара, най-старата браншова организация в града и региона, която обединява повече от 50 членове, представители на всички сектори на туристическата индустрия, учебни заведения и професионални организации, решиха темата на форума да бъде „Туристическата индустрия – позитивизъм по време на Ковид кризата”.

Задачите и целите на конференцията са споделянето, от една страна, на бъдещите действия на общините, фирмите и държавата, а от друга, на добрите практики от изминалия период. Предстои обсъждането на нови идеи и виждания, запознаване с успешни бизнес модели, оформяне на предложения към държавните и общинските органи за повишаване на ефективността на политиката за подпомагане на бизнеса през следващия труден период.

Водени от девиза на организацията „Заедно можем повече!” форума ще се проведе с активното участие на представители на всички сектори на туристическото предлагане – хотелиери и ресторантьори, туроператори и турагенти, екскурзоводи, ръководители на браншови организации. В конференцията ще участват представители на Министерството на туризма и на дирекция „Туризъм“ в Община Варна.
Всички участници, изхождайки от проблемите, ще споделят своя позитивен опит и очаквания, ще поставят и своите нерешени проблеми пред властите, отправяйки конкретни предложения.

Наред с това своя принос ще дадат и представители на науката с разработването на доклади, свързани с темата на конференцията, които ще бъдат издадени в специален сборник.

Ще бъде изработен и доклад с предложения на всички участници към държавата с цел успешно справяне с последиците от Ковид-19 и по-бързо възстановяване на сектора.

Форумът ще се проведе в онлайн вариант, като само лекторите ще бъдат на място, спазвайки всички противоепидемични предписания на контролните органи. Събитието се организира с подкрепата на Община Варна, Министерство на туризма, Икономически университет – Варна и катедра Икономика и организация на туризма.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]