fbpx

Турция загуби германския пазар до есента

Турция не успя да премахне ограниченията за пътуване на Берлин за германските граждани, заяви съвместно изявление на турския външен министър Мевлют Чавушоглу и министъра на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой след пътуване до Германия.

Разрешаването на германските туристи да посетят турските курорти беше основната цел на това пътуване, но двамата политици не успяха да отворят отново един от най-важните туристически пазари в Турция.

Според медийни съобщения позицията на Германия е, че ограниченията за пътуване до страни извън ЕС трябва да бъдат премахнати по консолидиран начин от всички държави-членки на ЕС. Освен това от 1 юли ЕС премахна ограниченията за пътуване в 15 държави извън Съюза. Турция не беше включена в този списък.

Германският външен министър Хайко Маас обаче на заключителната пресконференция заяви, че премахването на ограниченията ще се предприема постепенно, само ако епидемиологичната ситуация в дадена страна се подобрява.

В същото време в Турция процесът на сертифициране на хотели е в разгара си. Според последните съобщения през процедурата са преминали 503 хотела, а само на два обекта е отказан сертификат за безопасен туризъм.

Повече от половината – 295 сертификата са издадени на места за настаняване в провинция Анталия. На второ място е Истанбул. Сега много от тези обекти са в затруднено положение, тъй като всъщност те се отвориха под гаранцията за рестартиране на германския и руския пазар. Подобни обещания бяха дадени в края на юни от Мехмет Нури Ерсой.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]