fbpx

Турция започва ваксинация на заетите в туризма, стартира програма за безопасен туризъм

В Турция, като част от програмата за безопасен туризъм, започва непланирана ваксинация на туристическите работници, за да подготви сектора за началото на сезона.

Според Министерството на туризма, регистрацията за безплатната ваксина срещу Covid-19 е започнала на 12 март чрез специална система за регистрация, съобщиха от държавния орган на профила си в Twitter. Всички служители на сертифицирани места за настаняване и хранене, служители на туристически агенции, водачи и шофьори на туристически транспорт могат да използват услугата.

Ваксинацията ще започне от служителите на хотели, които в момента са отворени и оперират. Всяка компания ще има лице, отговорно за въвеждане на данни в системата за регистрация, което по-специално трябва своевременно да актуализира подадената информация в случай на набиране на нов персонал. Също така, министерството е започнало работа по включването на професионалните екскурзоводи в програмата за ваксинация.

Съдейки по коментарите в Twitter под съобщението на Министерството на културата и туризма на Турция, решението предизвика двусмислена реакция от представители на туристическата индустрия в страната. Някои смятат инициативата за оправдана: „Аз и поне още стотина души в нашия хотел работим с клиенти от цял ​​свят и тук рискът от заразяване е много голям“. Има и противници: „Ваксинацията трябва да бъде приоритет за пътуващите, а не за персонала на туристическите компании“, „Защо задължавате служителите от туристическия сектор да бъдат ваксинирани? Това трябва да е доброволно.

„Администрацията на местата за настаняване или туристически агенции трябва да следи отблизо процеса на включване на персонала във ваксинационната програма и служителите трябва да бъдат много добре информирани за това. Също така е важно служителите, чийто ред е дошъл да се ваксинират, да дойдат навреме на срещата“, отбелязват експертите на министерството, обръщайки се към турските хотелиери.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]