fbpx

Турция разработи застраховка за туристи в случай на Covid

Турция е разработила застраховка за туристи в случай на заразяване с коронавирус, каза министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой на среща с посланици на 50 държави.

От 1 юли туристите ще могат да закупят разширен пакет здравно осигуряване при закупуване на билети в авиокомпании, с които имат споразумение, на летища преди паспортния контрол, онлайн и чрез туроператори. Според Ерсой цената на застраховката, покриваща медицински разходи до три хиляди евро, ще бъде 15 евро, до пет хиляди евро – 19 евро, до седем хиляди – 23 евро.

Министърът каза още, че центровете за тестване на Covid-19 на летищата, особено в Истанбул и Анталия, ще започнат своята работа в рамките на 2-3 дни, като във всеки хотел ще бъдат разпределени изолирани стаи или блокове за туристи с положителен резултат от теста. „Нашите гости ще могат да отседнат в тези стаи. Дори ако периодът на лечение надвишава времето за резервация, допълнителните дни за настаняване ще бъдат безплатни. Това се отнася и за транзитните пътници “, каза Ерсой.

По-рано турското Министерство на вътрешните работи публикува циркуляр за процедурата за влизане / излизане в страната, според който всички пътници трябва да преминат на задължителен медицински преглед, като за тези, които установят симптоми на настинка, те ще могат да правят тестове за коронавирус.

Източник: www.turizmguncel.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.