fbpx

Турция разработи застраховка за туристи в случай на Covid

Турция е разработила застраховка за туристи в случай на заразяване с коронавирус, каза министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой на среща с посланици на 50 държави.

От 1 юли туристите ще могат да закупят разширен пакет здравно осигуряване при закупуване на билети в авиокомпании, с които имат споразумение, на летища преди паспортния контрол, онлайн и чрез туроператори. Според Ерсой цената на застраховката, покриваща медицински разходи до три хиляди евро, ще бъде 15 евро, до пет хиляди евро – 19 евро, до седем хиляди – 23 евро.

Министърът каза още, че центровете за тестване на Covid-19 на летищата, особено в Истанбул и Анталия, ще започнат своята работа в рамките на 2-3 дни, като във всеки хотел ще бъдат разпределени изолирани стаи или блокове за туристи с положителен резултат от теста. „Нашите гости ще могат да отседнат в тези стаи. Дори ако периодът на лечение надвишава времето за резервация, допълнителните дни за настаняване ще бъдат безплатни. Това се отнася и за транзитните пътници “, каза Ерсой.

По-рано турското Министерство на вътрешните работи публикува циркуляр за процедурата за влизане / излизане в страната, според който всички пътници трябва да преминат на задължителен медицински преглед, като за тези, които установят симптоми на настинка, те ще могат да правят тестове за коронавирус.

Източник: www.turizmguncel.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]