fbpx

Турция публикува график за възобновяване на полетите, от 10 юни до България

Турските власти публикуваха пълен план за възстановяване на въздушното движение след приключване на пандемията на коронавирус. Документът е разработен от междуведомствена комисия, която включва представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на културата и туризма, Министерството на транспорта и Агенцията за развитие на туризма.

Според публикувания план първият международен полет ще се извърши на 1 юни. От тази дата въздушната комуникация с Република Северен Кипър ще бъде възстановена.

Следващият пакет дестинации ще бъде рестартиран на 10 юни. Тогава турските превозвачи ще са готови да започнат да летят до Бахрейн, България, Катар и Гърция. А от 15 юни полетите ще започнат в Германия, Австрия, Азербайджан, Чехия, Швейцария, Япония, Северна Македония, Литва, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия. Пет дни по-късно, на 20 юни, се планира да започне полети до Холандия и Казахстан, а на 22 юни до Южна Корея и скандинавските страни.

Едва от 15 юли ще бъде възстановена и въздушната връзка с Русия.

Трябвав да се отбележи, че този план е предварителен и може да претърпи промени. Международният въздушен трафик ще започне след възстановяването на двустранните междуправителствени споразумения с други държави. За това е необходимо правителството на страната, към която трябва да бъдат възобновени полетите, да даде разрешение за стартирането им.

В случая на Русия много експерти имат опасения, че до средата на юли властите няма да премахнат ограниченията за всички чуждестранни полети, въведени на 20 март. По-вероятна дата за възобновяване на полетите е началото на август.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.