fbpx

Турция публикува график за възобновяване на полетите, от 10 юни до България

Турските власти публикуваха пълен план за възстановяване на въздушното движение след приключване на пандемията на коронавирус. Документът е разработен от междуведомствена комисия, която включва представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на културата и туризма, Министерството на транспорта и Агенцията за развитие на туризма.

Според публикувания план първият международен полет ще се извърши на 1 юни. От тази дата въздушната комуникация с Република Северен Кипър ще бъде възстановена.

Следващият пакет дестинации ще бъде рестартиран на 10 юни. Тогава турските превозвачи ще са готови да започнат да летят до Бахрейн, България, Катар и Гърция. А от 15 юни полетите ще започнат в Германия, Австрия, Азербайджан, Чехия, Швейцария, Япония, Северна Македония, Литва, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия. Пет дни по-късно, на 20 юни, се планира да започне полети до Холандия и Казахстан, а на 22 юни до Южна Корея и скандинавските страни.

Едва от 15 юли ще бъде възстановена и въздушната връзка с Русия.

Трябвав да се отбележи, че този план е предварителен и може да претърпи промени. Международният въздушен трафик ще започне след възстановяването на двустранните междуправителствени споразумения с други държави. За това е необходимо правителството на страната, към която трябва да бъдат възобновени полетите, да даде разрешение за стартирането им.

В случая на Русия много експерти имат опасения, че до средата на юли властите няма да премахнат ограниченията за всички чуждестранни полети, въведени на 20 март. По-вероятна дата за възобновяване на полетите е началото на август.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]