fbpx

Турция приветства посланици на 50 страни в рекламно турне, България взе участие

Турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой приветства посланиците на 50 държави и представители на международната преса в Анталия, преди началото на специално рекламно турне. По време на опознавателното пътуване, на посланиците бяха показани мерките, предприети от Турция за безопасна почивка на чуждестранните туристи. Туристите ще бъдат защитени по повече от 130 критерия – от самолети до хотелско настаняване.

Чуждестранни посланици бяха настанени в провинция Анталия за два дни и тестваха така наречения „безопасен туризъм“, въведен от Турция.

Почетни гости, пристигащи от Анкара на летището в Анталия, бяха посрещнати от генералния директор на летището Дениз Варол. Гостите участваха в среща по програмата за сертифициране на безопасен туризъм, организирана от министър Мехмет Ерсой. На тази среща посланиците бяха изчерпателно информирани за всички подробности – от мерки, предприети от самолети и летища, до медицински услуги в хотелите.

В опознавателното пътуване участваха посланиците на 50 страни, някои от тях Австрия, Белгия, Великобритания, България, Франция, Русия и други.

Добрите новини за турският туризъм обаче бяха попарени, след като вчера президента Реджеп Ердоган заяви, че Турция губи известна позиция в борбата си срещу коронавируса. Този месец Анкара отвори ресторанти и кафенета и започна да се подготвя за откриването на хотелите за чуждестранни туристи. Но от средата на месеца Турция беше обхваната от нова вълна от коронавирусна инфекция.

“Данните от последните дни показват, че сме загубили позицията си в борбата срещу епидемията”, каза Ердоган в телевизионно обръщение. „Но ние се стремим да премахнем пандемията от нашия дневен ред, спазвайки навсякъде правилата за хигиенни правила, маски и социално разстояние“, подчерта турският президент.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]