fbpx

Турция покани всички посланици на ЕС да проверят безопасността на хотелите им

Турският министър на туризма и културата, Мехмет Нури Ерсой покани всички посланици на ЕС, както и на САЩ и Русия да почиват следващата седмица в един от хотелите в турския курорт.

Тази стъпка е логично продължение на „телефонната дипломация“, стартирана от Турция за привличане на чуждестранни туристи в средата на май. Тогава бяха започнати консултации относно възможността за възобновяване на туристическите пътувания с властите на 70 страни, от където идват и голяма част от гостите на Турция.

Освен това бяха изпратени писма до правителствата с информация за мерките, предприети за осигуряване на хигиена и безопасност в места за настаняване, ресторанти, транспортни компании и др.

Сега се прави следващата стъпка: чуждестранните посланици са поканени лично да проверят на място, че почивката в Турция е не само удобна, но и не представлява риск за здравето на гостите.

Хотелите в турските курорти планират да приемат туристи през втората половина на юни – началото на юли. Напомняме, че вторият най-голям туристически пазар за турски туризъм- Германия, забраниха организираните пътувания до страни извън ЕС до 31 август.

„Трябва да премахнем предупрежденията за пътуване в страни, които показват положителни резултати в борбата си с коронавирус и да гарантираме адекватна защита“, коментира Томас Барейс, комисар на туризма в Германия. Според него продължаването на забраната за целия летен сезон за такива страни „би уронвало доверието на германското правителство в очите на неговите граждани“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]