fbpx

Турция покани всички посланици на ЕС да проверят безопасността на хотелите им

Турският министър на туризма и културата, Мехмет Нури Ерсой покани всички посланици на ЕС, както и на САЩ и Русия да почиват следващата седмица в един от хотелите в турския курорт.

Тази стъпка е логично продължение на „телефонната дипломация“, стартирана от Турция за привличане на чуждестранни туристи в средата на май. Тогава бяха започнати консултации относно възможността за възобновяване на туристическите пътувания с властите на 70 страни, от където идват и голяма част от гостите на Турция.

Освен това бяха изпратени писма до правителствата с информация за мерките, предприети за осигуряване на хигиена и безопасност в места за настаняване, ресторанти, транспортни компании и др.

Сега се прави следващата стъпка: чуждестранните посланици са поканени лично да проверят на място, че почивката в Турция е не само удобна, но и не представлява риск за здравето на гостите.

Хотелите в турските курорти планират да приемат туристи през втората половина на юни – началото на юли. Напомняме, че вторият най-голям туристически пазар за турски туризъм- Германия, забраниха организираните пътувания до страни извън ЕС до 31 август.

„Трябва да премахнем предупрежденията за пътуване в страни, които показват положителни резултати в борбата си с коронавирус и да гарантираме адекватна защита“, коментира Томас Барейс, комисар на туризма в Германия. Според него продължаването на забраната за целия летен сезон за такива страни „би уронвало доверието на германското правителство в очите на неговите граждани“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.