fbpx

Турция планира да възобнови полети до 40 държави през юни

Турция планира да възобнови полетите с около 40 държави през юни и е постигнала предварителни споразумения за взаимно пътуване с 15 държави, каза министърът на транспорта Адил Караисмаиглу по-рано днес.

Турция до голяма степен затвори своите граници като част от мерките за овладяване на огнището на коронавирус. Вътрешните полети се възобновиха в понеделник до някои провинции, тъй като Анкара намали ограниченията след значителен спад в процента на заразени. Караисмаиглу каза, че полетите ще се възстановяват на пет етапа през юни. Той добави, че Турция води преговори с 92 държави за възобновяване на полетите по безопасен начин.

„Ние вярваме, че сме оставили след себе си голяма част от битката срещу вируса. Сега трябва да продължим нашите връзки и търговия. Туризмът е от огромна важност за Турция и ще направим всичко възможно да го възстановим по бърз и ефективен начин“, каза той в писмено изявление.

Полети до Северен Кипър, Бахрейн, България, Катар и Гърция ще се възобновят на 10 юни, каза той. Полетите до 17 дестинации, включително Германия, Австрия, Хърватия и Сингапур, ще се рестартират на 15 юни. Полети в други 16 държави ще започнат на 20, 22 и 25 юни, включително до Южна Корея, Катар, Холандия, Норвегия и Белгия. 15-те страни, с които Анкара е постигнала предварително споразумение за възобновяване на реципрочните полети, включват Италия, Судан, Обединените арабски емирства, Албания, Беларус, Йордания и Мароко.

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.