fbpx

Турция планира да възобнови полети до 40 държави през юни

Турция планира да възобнови полетите с около 40 държави през юни и е постигнала предварителни споразумения за взаимно пътуване с 15 държави, каза министърът на транспорта Адил Караисмаиглу по-рано днес.

Турция до голяма степен затвори своите граници като част от мерките за овладяване на огнището на коронавирус. Вътрешните полети се възобновиха в понеделник до някои провинции, тъй като Анкара намали ограниченията след значителен спад в процента на заразени. Караисмаиглу каза, че полетите ще се възстановяват на пет етапа през юни. Той добави, че Турция води преговори с 92 държави за възобновяване на полетите по безопасен начин.

„Ние вярваме, че сме оставили след себе си голяма част от битката срещу вируса. Сега трябва да продължим нашите връзки и търговия. Туризмът е от огромна важност за Турция и ще направим всичко възможно да го възстановим по бърз и ефективен начин“, каза той в писмено изявление.

Полети до Северен Кипър, Бахрейн, България, Катар и Гърция ще се възобновят на 10 юни, каза той. Полетите до 17 дестинации, включително Германия, Австрия, Хърватия и Сингапур, ще се рестартират на 15 юни. Полети в други 16 държави ще започнат на 20, 22 и 25 юни, включително до Южна Корея, Катар, Холандия, Норвегия и Белгия. 15-те страни, с които Анкара е постигнала предварително споразумение за възобновяване на реципрочните полети, включват Италия, Судан, Обединените арабски емирства, Албания, Беларус, Йордания и Мароко.

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]