fbpx

Турция: Първи ски курорт в света получи сертификат за безопасен туризъм

Ски курортът Ерджиес в Турция стана първият в света, който получи сертификат за безопасен ски туризъм, който гарантира безопасността на гостите по време на пандемията COVID-19.

В продължение на два месеца международната организация Bureau Veritas проверява ски центъра, помещенията за настаняване, кафенета, ресторанти, пазари и офиси за отдаване под наем за спазване на всички правила за работа в пандемия. Bureau Veritas е голяма международна компания, която от 1828 г. е световен лидер в услугите за тестване, инспекция и сертифициране.

Получаването на сертификата за безопасен ски курорт доказва, че Ерджиес се придържа към високите санитарни и хигиенни изисквания и стандарти. Благодарение на това гостите могат да бъдат сигурни в своята абсолютна безопасност.

ezgif.com gif maker 7 Турция: Първи ски курорт в света получи сертификат за безопасен туризъм

Ски курортът Ерджиес се намира в централна Турция и носи името на едноименната планина, която някога е била вулкан. Предимствата на курорта са добре развита инфраструктура, високо ниво на обслужване, атрактивни цени и турско гостоприемство.

Междувременно туристическата индустрия в Турция може да се надява на завръщане на германския пазар през следващата година, благодарение на концепциите за безопасно пътуване, по-силен маркетинг и атрактивни цени. В панелна дискусия, организирана от турския туроператор Bentour и авиокомпания Sun Express, бранша беше оптимистичен, че много повече германци ще посетят страната отново през следващата година. Шефът на Bentour Дениз Угур, например, очаква поне половината от рекордното число, постигнато през 2019 г., да бъде достигнато през 2021 г.

Сьонгул Гьоктаз, ръководител на Bentour Германия, очаква турските хотелиери да поддържат цените стабилни през 2021 г. “Стойността на празника трябва да бъде отразена от цените. Някои хотелиери дори бяха увеличили цените, след като инвестираха в програми за модернизация и сертифициране, въпреки че не беше ясно дали това увеличение може да се запази предвид конкурентната ситуация.”, каза тя.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]