fbpx

Турция може да изгуби един от най-големите си туристически пазари

Турция може да загуби втория си най-голям туристически пазар Германия. Днес турският външен министър Мевлют Чавушоглъ призова германските власти да разрешат на гражданите си да почиват в Турция.

В момента страните от ЕС са решили да удължат ограниченията за пътуване до държави извън Шенгенската зона до 31 август. Коментирайки това решение, Чавушоглу каза, че е разочарован и му е било трудно да разбере научната обосновка за подобна позиция. Според него турските власти предприели всички мерки за осигуряване на безопасността на здравето на чуждестранните туристи и резултатът бил оценен от одиторите на TÜV SÜD („Асоциация за технически надзор“).

Според експерти, ако забраната за пътуване на немски граждани до Турция продължава до август, а руснаците имат право да летят до турските курорти по-рано, не се изключват допълнителни преференции за руския пазар. Турските хотелиери обаче разчитат на силно търсене и продължителен сезон, така че е малко вероятно руснаците да очакват още по-големи отстъпки.

Напомняме, че Турция е готова да приеме руските туристи още на 15 юли и да възобнови полетите до Европа по-рано. Русия все още не е обявила конкретна дата за отваряне на границите, но ако се съди по признаци от последните седмици, това не трябва да се очаква преди август. Според руското външно министерство ваканцията в Турция „ще бъде възможна след приключване на сертификацията на туристическите обекти“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]