fbpx

Турция може да изгуби един от най-големите си туристически пазари

Турция може да загуби втория си най-голям туристически пазар Германия. Днес турският външен министър Мевлют Чавушоглъ призова германските власти да разрешат на гражданите си да почиват в Турция.

В момента страните от ЕС са решили да удължат ограниченията за пътуване до държави извън Шенгенската зона до 31 август. Коментирайки това решение, Чавушоглу каза, че е разочарован и му е било трудно да разбере научната обосновка за подобна позиция. Според него турските власти предприели всички мерки за осигуряване на безопасността на здравето на чуждестранните туристи и резултатът бил оценен от одиторите на TÜV SÜD („Асоциация за технически надзор“).

Според експерти, ако забраната за пътуване на немски граждани до Турция продължава до август, а руснаците имат право да летят до турските курорти по-рано, не се изключват допълнителни преференции за руския пазар. Турските хотелиери обаче разчитат на силно търсене и продължителен сезон, така че е малко вероятно руснаците да очакват още по-големи отстъпки.

Напомняме, че Турция е готова да приеме руските туристи още на 15 юли и да възобнови полетите до Европа по-рано. Русия все още не е обявила конкретна дата за отваряне на границите, но ако се съди по признаци от последните седмици, това не трябва да се очаква преди август. Според руското външно министерство ваканцията в Турция „ще бъде възможна след приключване на сертификацията на туристическите обекти“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.