fbpx

TUIfly планира съкращаване на персонала и флота

Германският превозвач TUIfly възнамерява да съкрати около 700 работни места и да намали приблизително наполовина флота си в отговор на кризата с коронавирус, според пилотния съюз Vereinigung Cockpit.

Описвайки този ход като „тежък удар за служителите“, съюзът казва, че TUIfly ще съсредоточи своите операции върху базата си в Хановер, Дюселдорф, Франкфурт, Мюнхен и Щутгарт.

Президентът на Vereinigung Cockpit, Маркус Уол заяви, че ръководството на TUIfly трябва бързо да започне разговори с персонала и да ги проведе честно, както и че „нито служителите, нито компанията могат да си позволят да губят време“.

Данните показват, че TUIfly разполага с 39 самолета, от които 38 от серията 737 на Boeing. На 3 юни TUI Group разкри споразумение с Boeing за забавяне на доставката на 61 самолета 737 Max. Според преработения график, по-малко от половината от първоначално планираните 737 Max ще бъдат доставени на TUI през следващите две години.

TUI има самолетни операции в Германия, Белгия, Холандия, Швеция и Обединеното кралство и от компанията споделиха, че ще намалят флота, като мярка за справяне с въздействието на кризата. През март TUI осигури заем от 1,8 милиарда евро от германското правителство, за да повиши ликвидността си.

Източник: https://www.flightglobal.com/

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.