fbpx

TUIfly планира съкращаване на персонала и флота

Германският превозвач TUIfly възнамерява да съкрати около 700 работни места и да намали приблизително наполовина флота си в отговор на кризата с коронавирус, според пилотния съюз Vereinigung Cockpit.

Описвайки този ход като “тежък удар за служителите”, съюзът казва, че TUIfly ще съсредоточи своите операции върху базата си в Хановер, Дюселдорф, Франкфурт, Мюнхен и Щутгарт.

Президентът на Vereinigung Cockpit, Маркус Уол заяви, че ръководството на TUIfly трябва бързо да започне разговори с персонала и да ги проведе честно, както и че „нито служителите, нито компанията могат да си позволят да губят време”.

Данните показват, че TUIfly разполага с 39 самолета, от които 38 от серията 737 на Boeing. На 3 юни TUI Group разкри споразумение с Boeing за забавяне на доставката на 61 самолета 737 Max. Според преработения график, по-малко от половината от първоначално планираните 737 Max ще бъдат доставени на TUI през следващите две години.

TUI има самолетни операции в Германия, Белгия, Холандия, Швеция и Обединеното кралство и от компанията споделиха, че ще намалят флота, като мярка за справяне с въздействието на кризата. През март TUI осигури заем от 1,8 милиарда евро от германското правителство, за да повиши ликвидността си.

Източник: https://www.flightglobal.com/

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]