fbpx

TUI: Всичко в компанията започва да става цифрово

TUI не планира да съкращава повече работни места от вече обявеното, като част от ускорена програма за дигитална трансформация, според изпълнителния директор на компанията Фриц Юсен.

TUI Group обяви май месец, че планира да съкрати 8000 работни места и да намали разходите с 30%. На въпрос тази седмица дали плановете са били преразгледани в светлината на продължаващата пандемия, Юсен отговори: „Казахме, че 8000 работни места могат да бъдат съкратени. Това е глобално число.”

В края на годината в групата работеха над 71 000 души персонал. Юсен призна, че ще има загуба на работни места в офите за екскурзии във Великобритания. „Основният ефект върху работните места ще се наблюдава с дигиталната трансформация и затварянето на офисите. Всичко, което правим сега на първо място ще бъде цифрово. Не намалихме инвестиции в нашата трансформация към дигитализация.”

Припомняме, че компанията обяви закриването на 166 агенции по улиците във Великобритания и Ирландия в края на юли. Въпреки това, 70% от засегнатите 900 служители могат да бъдат задържани или чрез присъединяване към екипте за продажби, заменяйки центровете за връзки с клиенти на трети страни в чужбина или чрез запълване на свободни работни места в 350-те останали “улични агенции” на TUI.

Източник: travelweekly.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]