fbpx

TUI: Великобритания трябва да добави България към “безопасните дестинации”

Ръководителят на най-големия туроператор в Обединеното кралство TUI, призова правителството да бъде също толкова готово да добави дестинации към своя списък на „безопасни“ страни толкова бързо, колкото е готово да ги премахне.

Директорът на TUI UK Андрю Флинтъм смята, че прилагането на научните съвети трябва да бъде възможно най-бързо, независимо дали забраняват или позволяват пътуванията до дестинации от списъка на Министерството на външните работи.

Правителството заяви, че ще предприеме предпазни мерки срещу всички пътуванията, освен належащите, до държави, които счита за опасни. Припомняме случая със Сърбия, които попаднаха в първоначалния списък с “безопасни дестинации”, а няколко дни по-късно бяха премахнати и категоризирани като опасна страна за пътуване.

Ново обновяване на списъка ще бъде направено едва при следващото цялостно преразглеждане, което означава, че нови страни няма да бъдат добавяни до края на месеца.

Прочетете повече: Удар: България не попадна в списъка за пътуване без карантина на Великобритания

Флинтъм коментира: „Напълно разбираме, че правителството може да каже, че данните вървят в определена посока и че могат да премахват дестинации. Това, което бихме искали от тях, е да са еднакво гъвкави, когато добавят дестинации.”

Той отбеляза, че значимите дестинации за TUI, като България, Португалия, Кабо Верде и страни от Северна Африка, които са останали извън списъците, могат да бъдат върнати в продажба бързо, ако правителството промени съветите си.

„Ние искаме те да върнат дестинации, за които науката казва, че е добре, не само за нас, но и за цялата туристическа индустрия“, каза той. „Ако чакаме още 28 дни, може да пропуснем шанса значителен потенциален брой хора да отидат на почивка в безопасни дестинации.“

Флинтъм каза, че първоначалните списъци на коридорите за пътуване на правителството са “объркващи” за летовниците и “предизвикателство” за туроператорите да комуникират със своите клиенти.

„Голямата работа, която имахме, е да обясняваме на клиентите къде могат и не могат да отидат“, завърши той.

Източник: www.travelweekly.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]