fbpx

TUI Великобритания анулира всички почивки и полети за България до 11 юли

Най-големият европейски туроператор TUI уведоми своите партньори в България, че великобританското му подразделение анулира всички почивки до няколко дестинации в света, сред които за съжаление попада и нашата дестинация. Новината е удар по хотелиерския бизнес у нас, тъй като страната ни губи един от основните си туристически пазари за втора поредна година.

Последното съобщение от страна на TUI беше на 24 май, когато туроператора обяви, че анулира всички почивки до края на юни за няколко дестинации по света- България, Доминиканска република, Коста Рика, Турция, Египет, Кабо Верде, Мароко, Тунис и България.

Припомняме, че изпълнителният директор на TUI Group, Фриц Юсен заяви, че Covid мерките за карантина са „токсични“ за туристическата индустрия и призова за увеличаване на програмите за ваксинация, за да се подпомогне туризмът. В изказване нa срещата на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм в Мексико, Фриц Юсен заяви, че карантината за пристигащи е голям проблем, тъй като отказва туристите от плановете им и понижава доверието в индустрията.

Същата новина, този път потвърдена вече и публично засяга и летния сезон в Турция. TUI Великобритания анулира всички почивки до 11 юли включително и за южните ни съседи.

Говорител на компанията заяви: „Поради продължаващата несигурност, ние за съжаление отменяме всички почивки в Турция до 11 юли включително. В процес сме на актуализиране и уведомяване на клиентите в нашата мрежа.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]