fbpx

TUI Великобритания анулира всички почивки за България до края на юни

Най-големият европейски туроператор TUI обяви, че великобританското му подразделение анулира всички почивки до няколко дестинации в света, сред които за съжаление попада и България. Новината е удар по хотелиерския бизнес у нас, тъй като страната ни губи един от основните си туристически пазари за втора поредна година.

“Поради продължаващата несигурност, за съжаление трябваше да отменим всички почивки до следните дестинации до 27 юни включително: Мексико, Доминиканска република, Коста Рика, Турция, Египет, Кабо Верде, Мароко, Тунис и България.”, се казва в съобщението на TUI.

“Всички клиенти, засегнати от тези анулирания, могат да се свържат директно с нас и ще могат да поискат пълно възстановяване на сумата по резервацията или да променят своята почивка към по-късна дата или алтернативна дестинация. Бихме искали да благодарим на нашите клиенти за разбирането в този момент.”, продължават от TUI.

Припомняме, че изпълнителният директор на TUI Group, Фриц Юсен заяви, че Covid мерките за карантина са „токсични“ за туристическата индустрия и призова за увеличаване на програмите за ваксинация, за да се подпомогне туризмът. В изказване нa срещата на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм в Мексико, Фриц Юсен заяви, че карантината за пристигащи е голям проблем, тъй като отказва туристите от плановете им и понижава доверието в индустрията.

Той каза, че решението на Гърция да разреши влизането в страна на ваксинирани туристи е „умен ход“, тъй като почиващите ще отидат в дестинации, които могат да посетят. „Хората са опортюнисти. Ако е възможно да отидат, те ще отидат “, каза Юсен. Ръководителят на TUI обаче призова за по-голяма последователност в правилата за пътуване, като заяви, че британските летовници изглежда ще имат право да почиват в Гърция, но след завръщането си у дома може да се наложи да влязат в карантина, ако дестинацията е определена като рискова по новата „светофарна“ система за пътуване на Великобритания.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]